Arsenal: Wenger türelemre intette elvágyó játékosát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 20:52
Alex Oxlade-Chamberlain, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal középpályása felvetette, hogy elhagyja a londoniakat abban az esetben, ha nem jut több játéklehetőséghez.

Arsene Wenger megérti az angol válogatott futballista problémáját, de hangsúlyozta, hogy a játékos továbbra is kulcsfontosságú része jövőbeli terveinek. A francia szakember azt tanácsolta Oxlade-Chamberlainnek, vegyen példát Theo Walcottról, akinek nemcsak a sérülékenységével, hanem kiszámíthatatlan formájával is voltak problémák, de góljainak köszönhetően ebben a szezonban mégis ő a csapat egyik vezéregyénisége.

„Megértem Alexet – mondta Wenger. – Képzeljék magukat a helyzetembe! Veszünk egy tizenhét éves játékost, költünk rá egy csomó pénzt, így érthető, hogy nem akarjuk elengedni. Ez az ideális környezet a számára, és remélem, hogy megtaláljuk a csapatban a helyét a szezon végéig. Ugyanabban a szituációban van, mint Walcott, nagyon keményen dolgozik, csak egyelőre várnia kell, hogy megkapja érte a jutalmat.”

Oxlade-Chamberlain már ma lehetőséget kap a bizonyításra, a Bajnokok Ligájában kezdőként játszik a Ludogorec ellen. A hét végén a Middlesbrough látogat az Emiratesbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik