FA-kupa: Beckham excsapatát legyőzte az MU - jöhet az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.16. 22:38
null
Fellaini szerezte meg a vezetést jelentő gólt az MU-nak (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó FA-kupában a Manchester United 1–0-s hátrányból fordított a Preston North End ellen, és bejutott a negyeddöntőbe, ahol az Arsenal lesz az ellenfele.

A két csapat múltja több szálon – legalábbis több ember miatt – összekapcsolódott. David Beckham első klubja volt a Preston, amelynek mezét viselte a manchesteriekén kívül (kölcsönben szerepelt ott a szélső), míg David Moyes játékosa és edzője is volt a most harmadosztályú együttesnek.

A Manchester United elmúlt hetekben mutatott formájához hű volt ezen a meccsen is: az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövése, de mivel legutóbbi 42 olyan FA-kupa-meccsén, amelyen alacsonyabb osztályú ellenféllel játszott, csak egyszer kapott ki, nem volt oka aggódni.

A második játékrész elején azonban jött a hideg zuhany. Scott Laird lövése megpattant Antonio Valencián, így a labda becsapta David de Geát, és a hálóban kötött ki (1–0). Louis van Gaal bő tíz perccel később lehozta egyetlen igazi centerét, Radamel Falcaót, helyére Ashley Young állt be, aki ebben a szezonban még nem szerzett gólt, de gólpasszt is csak egyet adott.

Hamarosan jött azonban a második, öt perccel becserélése után Ander Herrerához passzolt, aki 12 méterről estében ballal a jobb alsóba sarokba lőtt – igaz, a lesen álló Wayne Rooney lehet, hogy zavarta a kapust (1–1).

A manchesteri gát átszakadt, hét perccel később Marouane Fellaini bombázott a kapuba (2–1), a 88. percben pedig Thorsten Stuckmann szabálytalansága után 952 perc gólcsend után Rooney – tizenegyesbőlbetalált (3–1). A meccs vége előtt Laird egy szögletet követően még majdnem újra betalált, Young azonban a gólvonal elől mentett.

Ha nehezen is, de nyert és továbbjutott Louis van Gaal csapata, amelynek ellenfele a negyeddöntőben az Arsenal lesz.

ANGLIA, FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Preston North End (III. oszt.)–Manchester United 1–3 (Laird 47., ill. Herrera 65., Fellaini 72., Rooney 88. – 11-esből)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Liverpool–Blackburn Rovers (II.)
Bradford (III.)–Reading (II.)
Manchester United–Arsenal
Aston Villa–West Bromwich Albion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik