Moyes távozik az Evertontól, szabad az út az MU-hoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.09. 15:52
null
Moyes távozását bejelentette az everton
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Everton hivatalos közleményben jelentette be, hogy David Moyes menedzser az idény végén távozik a klubtól, a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg. A tréner minden bizonnyal Sir Alex Ferguson utóda lesz a Manchester Unitednél.

David Moyes tegnap kora este találkozott az Everton elnökével, Bill Kenwrighttal, és jelezte távozási szándékát, illetve azt, hogy a Manchester Unitednél szeretne munkát vállalni. Az 50 éves szakvezető a hírek szerint az idény végén visszavonuló Sir Alex Fergusont váltja az angol bajnokcsapat kispadján.

 

Az Everton távozó menedzsere – aki a helyszínen tekintette meg a Chelsea–Tottenham londoni derbit (2–2) – csütörtökön átesett az ilyenkor szokásos formaságokon, és várhatóan hamarosan aláír a Manchester Unitedhez. Az angol sajtó szerint Moyes július elsején áll munkába a „vörös ördögöknél”. Fizetése is valószínűleg jócskán nőni fog az MU-nál, az Evertonnál évi négymillió fontot tehetett zsebre.

David Moyes az Everton hátralévő két bajnokiján (West Ham, Chelsea) még ott ül a csapat kispadján, majd az idény végén távozik. A liverpooli klub vezetői máris elkezdték keresni utódját.

A klubelnök Bill Kenwright megköszönte Moyes áldozatos munkáját, amit az elmúlt 11 évben végzett az Evertonért. A skót menedzser 2005-ben a Bajnokok Ligájába vezette a csapatot, majd 2009-ben FA-kupa-döntőbe, amelyet azonban elveszített a Chelsea ellen (2–1).

Ismét egy remek karikatúra a goal.comtól
Ismét egy remek karikatúra a goal.comtól

Moyes 2002 márciusában vette az át Everton irányítását, több mint 500 mérkőzésen ült a liverpooli csapat kispadján. A skót trénert 10 alkalommal választották meg a hónap menedzserének a Premier League-ben.

Moyes játékosként megfordult többek között a Celticben, a Bristol Cityben és a Preston North Endben is, utóbbinak menedzsere is volt négy évig, mielőtt az Evertonhoz szerződött 2002-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik