Uszmanov: Hiba volt Van Persie-t eladni az MU-nak

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 19:21
null
Uli Hoeness (balra) és Lukas Podolski a 2008-as Oktoberfesten (Fotó: Action Images)
Az Arsenal futballcsapatát erősítő Lukas Podolski úgy véli, elég erősek ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében legyőzzék korábbi együttesét, a Bayern Münchent. Eközben a londoni klub egyik fő részvényese, Aliser Uszmanov elmondta: szerinte nagy hiba volt a nyáron eladni Robin van Persie-t a Manchester Unitednak.

 

LAHM ÉS MÜLLER KÉSZÜL PODOLSKIRA ÉS MERTESACKERRE
Philipp Lahm és Thomas Müller, a Bayern München és a német válogatott labdarúgói izgatottan várják az Arsenal elleni februári Bajnokok Ligája nyolcaddöntőbeli mérkőzéseket. Mindketten kiemelték, hogy várják Lukas Podolski és Per Mertesacker elleni párharcokat.

„Alig várom, hogy Podolski és Per ellen játszhassak, mindig különleges, amikor egy válogatottbeli játékos ellen lépünk pályára. Még sosem játszottam sem az Arsenal ellen, sem a stadionjában. A szurkolók két nagyszerű mérkőzésre számíthatnak. Van esélyünk a továbbjutásra, ami sikerülhet, ha a legjobb tudásunk szerint játszunk" – mondta Philipp Lahm a bajorok csapatkapitánya.

„Ez egy nagyon érdekes párharc lesz, egy nagyszerű ellenféllel. Örülök a sorsolásnak, először lépek majd pályára Londonban, várom a találkozást Poldi és Per ellen" – tett hozzá Thomas Müller, aki a napokban 2017. június 30-áig kötelezte el magát a Bayernnél.

Lukas Podolski számára különleges lesz a Bayern München elleni párharc, hiszen 2006 és 2009 között a bajoroknál futballozott, több korábbi csapattársa még ma is a müncheni gárdát erősíti. Azzal nem vádolható, hogy túl eredeti gondolatokat fogalmazott meg a nyolcaddöntővel kapcsolatban, az sem meglepő, hogy szerinte nem esélytelenek.

„Kétezer-tízben és az idén is döntőt játszott – utalt Podolski a bajor csapat két legutóbbi Bajnokok Ligája-fináléjára. – Nagy klub, de van esélyünk legyőzni a Bayern Münchent. Elöl ott van Gomez, és náluk játszik Ribéry, Schweinsteiger, Philipp Lahm és Manuel Neuer is. Két meccs lesz, egy otthon, egy idegenben. Mindkét csapatnak van esélye.”

A 27 évesen 106 válogatottbeli fellépésnél járó német játékosnál érdekesebb nyilatkozatot tett az Arsenal részvényeiből majdnem 30 százalékot birtokló Aliser Uszmanov. Az 59 éves orosz milliárdos beszélt Robin van Persie-ről és Arsene Wengerről is.

„Elengedése nagy hiba volt – mondta a CNBC-nek Uszmanov a holland támadóról, aki 24 millió font ellenében került a Manchester Unitedhoz, amelynél azóta 17 bajnokin 12 gólt szerzett. – Ha én Wenger játékosa lennék, örökre nála szeretnék maradni, de elmagyarázta, hogy Robin el akart menni trófeákat nyerni.”

Az utóbbi évek sikertelensége miatt egyre többen gondolják úgy, hogy Arsene Wengernek távoznia kellene az Arsenaltól, Uszmanov azonban kiáll a francia menedzser mellett.

„Mindig is mondtam Wengernek, hogy ő az egyik legjobb edző és futballmenedzser a világon, de azt sem rejtettem véka alá, hogy sok-sok nehézséggel kell megküzdenie. Ma már kevesebbel, de a legutóbbi öt évben a vezetőségtől nem kapott elég támogatást ahhoz, hogy bizonyítsa elképzelései helyességét az Arsenalnál, az igazolásokban és a játékosok megtartásban sem segítették. Sosem avatkozom be olyan ügyekbe, amelyekre nincs ráhatásom, az igazolások Wengerre tartoznak.”

Uszmanov 29.11 százalékkal a második legnagyobb részvényesnek számít az Arsenalnál a 66.64 százalékkal rendelkező amerikai üzletember, Stan Kroenke után, de nem tagja a vezetőségnek.

RUMMENIGGE SZERINT NEM SZERENCSÉS, DE TELJESÍTHETŐ A SORSOLÁS
„Úgy gondolom, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei, de nem szabad abba a hiába esnünk, hogy lebecsüljük az ellenfelet. Az Arsenalnak láthatóan problémái vannak az angol bajnokságban, elég csak a tabellára nézni. De ez nem jelenti azt, hogy könnyű meccsek várnának ránk. Lukas Podolski korábban a mi játékosunk volt, őt nem kell senkinek sem bemutatni. Reméljük, annyira sikeresek tudunk lenni Londonban, mint a Schalke volt. Igyekszünk az első meccsen olyan eredményt elérni, amely biztató a visszavágóra nézve. Nem mondanám szerencsésnek a sorsolást, de teljesíthető" – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München vezérigazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik