A Chelsea nem várt sokat, megköszönte Ancelotti munkáját

Vágólapra másolva!
2011.05.22. 21:24
null
Ancelotti munkáját megköszönték az Everton elleni bajnoki után (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea két órával a 2010–2011-es idény utolsó bajnoki mérkőzése után hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést bontott a csapat olasz menedzserével, Carlo Ancelottival.

 

A Chelsea vezetői nem vártak sokat, már a Premier League utolsó fordulója után azonnal felbontották a csapat menedzsere, Carlo Ancelotti szerződését. Az olasz szakember így az Everton ellen 1–0-ra elveszített találkozóval búcsúzott a londoni csapattól.

„A tulajdonos és a vezetőség szeretné megköszönni Carlo 2009 júliusa óta elért hozzájárulását és eredményeit, beleértve a klub történetének első duplázását. A csapat ebben a szezonban nyújtott teljesítménye azonban elmaradt a várakozásoktól, és a klub úgy érzi, itt az idő a váltásra a nyári felkészülés előtt" – olvasható a klub közleményében.

Az 51 éves olasz trénernek még egy év volt hátra a megállapodásából, de a távozása korántsem tekinthető meglepőnek – Angliában már hetek óta arról ír a sajtó, hogy a Chelsea vezetői megválnak a szakembertől.

A londoni klub vezetői valószínűleg nem tudták megemészteni, hogy három év alatt ez a Chelsea első olyan idénye, amikor egyetlen trófeát sem szerzett. A kékek a Premier League-ben másodikak lettek a Manchester United mögött, és a Bajnokok Ligájában is a „vörös ördögökkel" szemben maradtak alul a negyeddöntőben, valamint az FA-kupából és a Ligakupából is kiesett az együttes.

A Chelsea hasonló körülmények között küldte el 2008-ban Avram Grantot, a londoniak akkori menedzserét, akinek azért kellett mennie, mert második lett a bajnokságban, és elbukott a BL-ben – igaz, akkor csak a döntőben veszített a csapat az MU ellen.

„A Chelsea hosszú távú céljai és ambíciói nem változtak, és a klub most minden erejével az új menedzser megtalálásával foglalkozik majd" – olvasható a közleményben.

Olasz lapértesülések szerint Ancelotti nem lesz sokáig munkanélküli: a hírek szerint az edző visszatér hazájába, és az AS Roma vezetőedzője lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik