Premier League: 43 millió fontért indiai csapat lett a Blackburn

Vágólapra másolva!
2010.11.19. 15:37
Pénteken a Blackburn Rovers közleményben jelentette be, hogy hosszas tárgyalások után új tulajdonos kezébe került a klub részvényeinek 99.9 százaléka. Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő egyletet az indiai Rao család vásárolta meg 43 millió fontért – ezzel a Rovers lett a Premier League első indiai tulajdonú klubja.

A klub részvényeinek 99.9 százalékát birtokló The Jack Walker Trust két éve hirdette meg eladásra üzletrészét, amelyet most az élelmiszeriparban meggazdagodó indiai Rao család egyik vállalkozása, a frissen alapított Venky's London Limited vásárolt meg. A felek abban reménykednek, hogy a Rao család helyismerete és kapcsolatai jóvoltából a Rovers jócskán profitál majd a dinamikusan fejlődő indiai piacon való hangsúlyos jelenlétből.

A Rao család a klub részvényeiért 23 millió fontot fizetett, ehhez jön még körülbelül húszmillió fontnyi adósság átvállalása.

Sam Allardyce, a Blackburn menedzsere üdvözölte a váltást, amelytől azt reméli, hogy az utóbbi időben pénzszűkében lévő klubnak jelentős forrásai lesznek erősítésre. Az 1995-ben bajnokságot nyerő Rovers jelenleg a 14. helyen áll a Premier League-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik