Rooneyt anyagilag is megviseli a botrány

Vágólapra másolva!
2010.10.05. 08:08
null
Rooney szponzorának sem tetszett a magánéleti botrány (Fotó: Action Images)
Magánéletbeli problémái miatt reklámértékéből is erősen veszített Wayne Rooney, az angol labdarúgó-válogatott és a Manchester United kiválósága. A gólerős támadó a közelmúltban kicsapongásával került az újságok címlapjaira – felesége várandóssága idején a labdarúgó prostituált szolgáltatásait vette igénybe –, ez pedig sok volt az őt szponzorként támogató üdítőgyárnak.

A Coca Cola hétfőn közleményben jelentette be, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem Wayne Rooney lesz termékük, a Coke Zero reklámarca.

A világ legnagyobb üdítőital-forgalmazójára erősen rájár a rúd: tavaly egy másik kirakatemberük, Tiger Woods keveredett hasonló botrányba. A cég akkor megszüntette a támogatást, s azóta sem tudni biztosat arról: ez ideiglenes, vagy végleges döntés volt.

Rooney ügyében hangsúlyt kapott, hogy csak a mostani kampányban nem foglalkoztatják, a cég és a labdarúgó jövőbeli kapcsolatát ez nem befolyásolja, a támadóra a későbbiekben is számítanak.

Egyes angol sajtóértesülések szerint Rooney évente 500 ezer angol fontot tehet zsebre reklámszerződés címén a Coca Colától. A futballista 2007 óta áll szerződésben az üdítősökkel.

Rooney a szezonban eddig a várakozásoktól elmaradóan teljesített, hat mérkőzésen lépett pályára, de csak egy gólt szerzett. Csapata, a Manchester United két fordulót követően a harmadik helyen áll a Premier League-ben, ám ötpontos hátrányban a címvédő, listavezető Chelsea mögött.

Sir Alex Ferguson is érzi, hogy Rooneyval nincs minden rendben: korábban nem nevezte az Everton – a csatár nevelőegyesülete – elleni bajnokira, mert nem akarta egyik kedvencét az ellenfél nézőinek kiszolgáltatni. A szakember a bulvársajtót tette felelőssé Rooney őszi vesszőfutásáért.

A napokban az is felvetődött, hogy a támadások kereszttűzébe kerülő, de otthon megbocsátást kapó Rooney bánatában és a családi nyugalom megőrzésének érdekében távozik nemcsak Manchesterből, hanem még Angliából is. A sajtó akkor a Barcelonát emlegette mint lehetséges következő állomáshelyet.

A Manchester United és az angol futball emblematikus alakja jelenleg kisebb bokasérüléssel bajlódik, de így is meghívót kapott az angol válogatottba, amellyel a Montenegró elleni Eb-selejtezőre készül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik