Arsene Wenger: bajnokesélyes az Arsenal

Vágólapra másolva!
2010.01.18. 13:33
null
Mérida betalált a hétvégén a Bolton ellen (Fotó: Reuters)
Arsene Wenger, a csapat menedzsere szerint az Arsenal ismét esélyes a Premier League bajnoki címére, ellentétben az előző szezonnal, amikor a londoniak nagyon hamar kiszálltak a versenyből.

Az Arsenalt lassan mindenki a bajnokesélyesek között tartja számon. A szezon előtt sokan féltették a csapatot, többen a Top4-ben elfoglalt helyét is veszélyben érezték. Arsene Wenger azonban ismét ütőképes csapatot hozott össze.

A múlt héten John Terry, a Chelsea futballistája, most pedig az „ágyúsok" menedzsere, Arsene Wenger, nyilatkozott úgy, hogy az Arsenalnak esélye van a bajnoki cím megszerzésére.

„A szezon kezdetekor nem mindannyian voltunk biztosak abban, hogy januárban itt fogunk állni. Jelenleg azonban vagyunk, ahol vagyunk, és még ennél is jobban szeretnénk szerepelni. Az előző szezonban akadtak gondjaink, egy nagy klub számára, mint a miénk, nehéz időszak volt az októberi és a novemberi, amikor gyakorlatilag eldőlt, hogy esélyünk sem lesz a bajnoki címre" – mondta Wenger.

„Jelenleg van sanszunk elhódítani a bajnoki címet, úgyhogy ezt meg is próbáljuk" – tette hozzá a francia szakember.

Wengert természetesen nem hagyják nyugodni Cesc Fabregasszal kapcsolatban sem. Hétről-hétre, napról-napra rebbennek fel hírek, amelyek szerint a katalán labdarúgó elhagyja az Arsenalt. Maga a játékos és a menedzser is cáfol. Wenger most is csak a középpályás teljesítményét kommentálta, a pletykákkal nem foglalkozik.

„Számunkra csak az érdekes Fabregasszal kapcsolatban, hogy egyre erősebb és érettebb játékot mutat a pályán. Folyamatosan fejlődik, és még most lesz huszonhárom éves, úgyhogy ez még csupán a kezdet."

A londoniak a hétvégén a Bolton otthonában győztek. A nagy riválisok azonban szintén sikerrel jártak: a Chelsea a Sunderlandet intézte el, míg a Manchester United a Burnley ellen nyert.

PREMIER LEAGUE 
22. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
Bolton–Arsenal 0–2 (Fabregas 28., Merida 79.)
Blackburn–Fulham 2–0 (Samba 25., Nelsen 54.)
Aston Villa–West Ham 0–0
Everton–Manchester City 2–0 (Pienaar 37., Saha 45+3. – 11-esből)
Chelsea–Sunderland 7–2 (Anelka 8., 65., Malouda 18., A. Cole 22., Lampard 34., 90., Ballack 52., ill. Zenden 56., D. Bent 92.)
Manchester United–Burnley 3–0 (Berbatov 64., Rooney 69., M. Diouf 91.)
Tottenham Hotspur–Hull City 0–0
Wolverhampton–Wigan Athletic 0–2 (McCarthy 60., N´Zogbia 73.)
Stoke City–Liverpool 1–1 (Huth 90., ill. Kirjakosz 57.)

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik