Némethet és Gulácsit ugyanúgy kezelik, mint a kulcsembereket

Vágólapra másolva!
2009.07.20. 10:05
Ötvenezer néző előtt a Liverpool első csapatában lépett pályára vasárnap este a bécsi Rapid ellen Németh Krisztián és Gulácsi Péter: ahogy több, Magyarországról érkező drukker, a Nemzeti Sport is a helyszínen tekintette meg a magyar fiatalokat a házigazda 1–0-s sikerével záruló mérkőzésen. Németh Krisztián a Nemzeti Sportnak arról beszélt, milyen érzés a Liverpool játékosaként végigcsinálni a nyári felkészülést.
Németh Krisztián vasárnap egy félidőt játszott a Rapid ellen
Fotó: Czagány Balázs
Németh Krisztián vasárnap egy félidőt játszott a Rapid ellen
Németh Krisztián vasárnap egy félidőt játszott a Rapid ellen
Fotó: Czagány Balázs
Németh Krisztián vasárnap egy félidőt játszott a Rapid ellen

„Fantasztikus – ez a kifejezés jellemzi híven az elmúlt napokat. Hatalmas lehetőséget kaptunk Gulácsi Péterrel, megtisztelő, hogy Rafa Benítez elvitt bennünket a Liverpool nyári edzőtáborába. Ugyanúgy kezelnek minket, mint a kulcsembereket. Mi ez, ha nem a bizalom jele?!” – kezdte nyilatkozatát Németh Krisztián, aki tegnap a Rapid elleni felkészülési meccsen (1–0-ra kikapott a Liverpool) 45 percet játszott.

A csatár a Liverpool spanyol menedzserével való kapcsolatáról is beszélt.

„Az összetartás során többször volt alkalmunk beszélgetni Rafa Benítezzel. Angliai érkezésemtől fogva mindig segítőkész velem, és most a jövőmet illető kérdések is szóba kerültek közöttünk. Mivel az előző szezonom a sérülések miatt nem volt ideális, a menedzser mindenképpen azt tartja fontosnak, hogy az előttünk álló évadban folyamatosan játékban legyek. Arról viszont még egyeztet a szakmai stáb, mi szolgálná leginkább a fejlődésemet: elképzelhető, hogy kölcsönadnak, hadd lendüljek játékba” – mondta Németh.

„Az eddigi találkozók elsősorban az erőnlétünk javulását voltak hivatva szolgálni. Elképesztő kiképzésen vagyunk túl, ezzel is magyarázom, hogy Bécsben és korábban a Sankt-Gallen ellen is elrontottam egy-egy olyan helyzetet, amelyet frissen, bajnoki formában értékesítettem volna. Ilyen edzések után azonban sem az izmok, sem a gondolatok nem működnek úgy, mint rendesen…” – fogalmazott Németh az eddigi két edzőmeccsel kapcsolatban.

A csatár a Sankt-Gallen elleni, 0–0-val záruló mérkőzésen is egy félidőt kapott a bizonyításra, míg a Liverpool magyar kapusa, Gulácsi Péter a svájciak ellen a hajrában állt be, tegnap pedig 33 perc jutott neki a második félidőben.

Németh Krisztián azt is elmondta, nemcsak Rafa Benítez, hanem csapattársai is nagyon készségesek.

„Steven Gerrardtól Andrij Voroninig mindenki rendkívül segítőkész, biztatnak, dicsérnek, ami természetesen külön motiválja az embert, ahogy a körülmények is. Tényleg mindent megtesznek annak érdekében, hogy a játékosoknak csak a futballal kelljen foglalkozniuk. Külön szobákat kaptunk, privát Jet szállít bennünket, lesik minden kívánságunkat” – áradozott klubjáról Németh Krisztián.

A Liverpool legközelebb szerdán Thaiföld válogatottja ellen lép pályára, remélhetőleg ismét Németh Krisztiánnal és Gulácsi Péterrel a soraiban.

A LIVERPOOL KERETE AZ ÁZSIAI TÚRÁRA – GERRARD NEM UTAZOTT EL

Reina, Arbeloa, Dossena, Insua, Agger, Skrtel, Carragher, Mascherano, Lucas, Xabi Alonso, Riera, Benajun, Kuyt, Fernando Torres, Voronin, Babel, Ngog, El Zhar, Cavalieri, Gulácsi, Degen, Spearing, Plessis, Németh, San Jose, Pacheco, Kelly
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik