A Blackburn másfél millió fontot kínált Ruud van Nistelrooyért

Vágólapra másolva!
2009.06.27. 12:13
Az agilis menedzser, Sam Allardyce újabb nagy halra vetette ki hálóját: angol lapértesülések szerint szeretné leigazolni a Real Madrid holland csatárát, Ruud van Nistelrooyt. Igaz, alig másfél millió fontot ajánlott a nemsokára 33 éves játékosért, aki napokon belül felépül újabb súlyos térdsérüléséből.
A régi szép idők: Ruud van Nistelrooy gólöröme a holland válogatott színeiben
Reuters
A régi szép idők: Ruud van Nistelrooy gólöröme a holland válogatott színeiben
A régi szép idők: Ruud van Nistelrooy gólöröme a holland válogatott színeiben
Reuters
A régi szép idők: Ruud van Nistelrooy gólöröme a holland válogatott színeiben

A Blackburnnek azért is van szüksége egy gólerős támadóra, mert eladták paraguayi csatárukat, Roque Santa Cruzt a Manchester Citynek 17 millió fontért, az U21-es válogatott éket, Matt Derbyshire-t pedig az Olympiakosznak hárommillióért. Allardyce, ahogyan azt tőle megszokhattuk, újabb klasszist szeretne igazolni: felvette a kapcsolatot Michael Owennel, és ajánlatot tett a Real Madridnak Van Nistelrooyért.

A holland ék a Manchester Unitedben 219 fellépésén 150 gólt szerzett, Spanyolországban 93/63-as mutatóval rendelkezik. Ám mivel pár nap múlva ünnepli 33. születésnapját, ráadásul tavaly novemberben igen súlyosan megsérült jobb térde, és rövidesen várható felépülése után erős riválisokkal kellene megharcolnia Madridban a csapatba kerülésért, „mozdítható” a királyi klubtól.

Szerződése jövő nyáron lejár, ennek ellenére igencsak szerény összeget, alig 1.5 millió fontot ajánlott érte Allardyce, aki elmondta, hogy nem tudnak akkora fizetést adni számára, amekkorát Spanyolországban kapott, de ha a holland igazán szeretne náluk játszani, minden bizonnyal kevesebbel is beéri.

Nistelrooynak nem árt szem előtt tartania, hogy „Big Sam” kezei alatt olyan, máshol már leírt csatárok találtak magukra, mint Nicolas Anelka vagy Santa Cruz, akiken aztán később jókora haszonnal adott tovább.

Allardyce több idősödő játékost is megszerzett a közelmúltban (Fernando Hierro, Jay-Jay Okocha, Youri Djorkaeff), akik később közönségkedvenccé váltak.

A Real Madrid eladta a Benficának ötmillió euróért az argentin Javier Saviolát, és a Fiorentina hivatalosan is elismerte, hogy szeretnék megszerezni Royston Drenthét; míg a Real puhatolózott a Liverpoolnál Xabi Alonso, a Chelsea-nél Ricardo Carvalho iránt. Egyes angol lapok szerint Alonso már el is búcsúzott néhány liverpooli ismerősétől, az viszont tény, hogy a „vörösök” a másik Real-célpont, Álvaro Arbeloa számára új szerződést kínáltak.

Újabb egykori világsztár a Blackburnben?

Van Nistelrooy és Owen után egy újabb egykori legendás támadó is közel került az Allardyce-istállóhoz a La Gazzetta Dello Sport híre szerint, mégpedig Christian Vieri, aki egykoron a Milan, az Inter, a Juventus, a Lazio és az Atlético Madrid profija volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik