Ian Rush: Torresnek és Keane-nek mindig együtt kellene játszania

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 19:53
Fernando Torres és Robbie Keane csupán kilenc meccsen szerepelt együtt a kezdőben, mióta 20 millió fontért szerződtették a „vörösök” júliusban az ír támadót. Ian Rush úgy látja, nem kapták meg a lehetőséget, hogy kellő mértékben összeszokjanak.
Torresnek (balra) és Keane-nek (jobbra) mindig együtt kellene játszania
Fotó: Action Images (archív)
Torresnek (balra) és Keane-nek (jobbra) mindig együtt kellene játszania
Torresnek (balra) és Keane-nek (jobbra) mindig együtt kellene játszania
Fotó: Action Images (archív)
Torresnek (balra) és Keane-nek (jobbra) mindig együtt kellene játszania

„Torres sokáig nem volt ugyan egészséges, azonban ha megadják együtt nekik a szükséges időt, akkor a bajnoki címig repíthetik a csapatot” – mondta Rush.

Mint ismert, a Liverpool 1990 óta vár a következő Premier League elsőségére. Jelenleg Rafael Benítez és csapata kétpontos előnnyel vezet az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester United előtt, azonban az utóbbi hetekben mutatott formája – különösen hazai pályán – egyáltalán nem volt meggyőző.

Rush Kenny Dalglish-sel alkotott eredményes párost a ’80-as években, eközben 346 találatával a klub történetének legeredményesebb csatárává is vált. Nincs kétsége afelől, hogy Keane meghatározó szerepet játszhatna a bajnoki cím elhódításában.

„Azt gondoltam, hogy Torres távollétében Keane több lehetőséget fog kapni, de így sem játszott túl sokat, amikor viszont igen, akkor is sokszor lecserélték. Amiért Robbie nem igazi egyszemélyes ék, hogy szeret kicsit visszavontabban játszani. Nézzék meg milyen eredményes párost alkotott tavaly Dimitar Berbatovval a Tottenhamben! Azért is voltam boldog, mikor aláírt a csapathoz, mert ha formában van, akkor vagy gólhelyzetbe hozza a társait, vagy éppen ő talál be” – fejtette ki Rush.

Elmondta még, hogy valószínűleg a szurkolók is elfogadták volna augusztusban, ha azt mondják nekik, hogy a szezonnak ebben a részében vezetik majd a tabellát. Az egyetlen feladat mostantól, meg is tartani ezt a pozíciót.

Ami a lélektani nyomást illeti a csapaton, Rush szerint ehhez már hozzászokhattak a játékosok a Liverpool mezében. Érzése alapján nem várható nagy játékosmozgás januárban, ugyanis a jelenlegi keret elég erős a célok eléréséhez. Bár a védősorban vannak Beníteznél kérdőjelek, azonban aki az adott meccsen lehetőséget kap, meg tudja oldani a feladatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik