Ferguson: Cristiano Ronaldo olyan nagy lehet, mint Pelé vagy Maradona

Vágólapra másolva!
2008.12.20. 16:40
A Manchester United vasárnap az ecuadori LDU Quitóval mérkőzik a klubvilágbajnokság döntőjében az év legjobb klubcsapata címért. A Bajnokok Ligája-győztes együttes menedzsere, Sir Alex Ferguson a mérkőzés előtt arról beszélt az újságíróknak, hogy játékosa, Cristiano Ronaldo olyan nagyságok sorába emelkedhet pályafutása során, mint a brazil Pelé vagy az argentin Diego Armando Maradona.
Ferguson és Ronaldo: legendák egymás közt
Ferguson és Ronaldo: legendák egymás közt
Fotó: Action Images
Ferguson és Ronaldo: legendák egymás közt
Ferguson és Ronaldo: legendák egymás közt
Ferguson és Ronaldo: legendák egymás közt
Fotó: Action Images
Ferguson és Ronaldo: legendák egymás közt

„Az elvárások évről évre nőnek Ronaldóval szemben, mert az elmúlt két-három esztendőben egyre jobban játszott, mióta gyerekként hozzánk igazolt” – jelezte Ferguson, hogy fejlődött a portugál játékos a keze alatt, mióta a „vörös ördögök” alkalmazásába került.

A skót menedzser szerint minden jel arra utal: ha Ronaldo hasonló szinten folytatja pályafutását, akkor a legendák közé emelkedhet.

„Negyvenkétszer volt eredményes az előző szezonban, a gólérzékenysége az egyik olyan tényező, ami abszolút a szuper kategóriába emeli őt. Pelé 17 évesen gólt lőtt a világbajnoki döntőben, Maradona 17 évesen lett válogatott. Cristiano 18 éves volt, amikor bemutatkozott a nemzeti tizenegyben, nem sokkal marad el az előbbiektől” – mondta a friss aranylabdásról mestere.

Ferguson szerint Ronaldo legnagyobb fegyvere, hogy mindkét lábával zseniálisan bánik a labdával, és a levegőben sem lehet megverni. „Most 23 éves, tehát még mindig nagyon fiatal, rengeteget kihozhat magából, és ha ez sikerül neki, akkor legendák sorába emelkedhet.”

Az MU főnöke szerint nem kétséges, hogy a jokohamai finálénak is kulcsszereplője lesz a játékos, elmondása szerint nagyon kevés szélsőnek van akkora befolyása a mérkőzések végkimenetelére, mint a manchesteriek hetesének.

Ferguson arról is beszélt, hogy hiába övé a világ egyik legerősebb együttese, a sorozatterhelés az angol bajnokot is megterheli, és ez látszódott a japán Gamba Oszaka elleni mérkőzésen is.

„A csütörtöki mérkőzés végén érződött csapatomon a fáradtság, a játékosok az utolsó percekben kiengedték kezükből a meccset. Holnap jobb erőben leszünk” – mondta Ferguson, aki azt még hozzátette, valóban nincs könnyű helyzetben együttese, hiszen a csapat a mérkőzés után közvetlenül, a fél világot keresztülutazva hazarepül, majd karácsony másnapján már bajnoki mérkőzést játszik a Stoke City ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik