Hátrányból fordított a Liverpool a Manchester United ellen

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 15:44
Az angol labdarúgó élvonal (Premier League) 4. fordulójának rangadóján a Liverpool hazai pályán 2–1-re verte a Manchester United együttesét. A találkozón Carlos Tévez góljával még a „vörös ördögök” szerezték meg a vezetést a találkozó 3. percében, ezt azonban Wes Brown egy öngóllal egalizálta a szünet előtt. A végeredményt a csereként beálló Ryan Babel alakította ki 77. percben szerzett góljával.
Dimitar Berbatov (balra) bár gólpasszal mutatkozott be, a Manchester United vereséget szenvedett Liverpoolban
Fotó: Reuters
Dimitar Berbatov (balra) bár gólpasszal mutatkozott be, a Manchester United vereséget szenvedett Liverpoolban
Dimitar Berbatov (balra) bár gólpasszal mutatkozott be, a Manchester United vereséget szenvedett Liverpoolban
Fotó: Reuters
Dimitar Berbatov (balra) bár gólpasszal mutatkozott be, a Manchester United vereséget szenvedett Liverpoolban

TIPPELJEN AZ ANGOL BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEIRE, ÉS NYERJEN A FANZONE JÁTÉKÁN!

Nem kellet sokáig várni Dimitar Berbatov első gólt érő megmozdulására a Manchester Unitedben. Mindössze a 3. percben jártunk a találkozón, amikor a bolgár támadó remekül húzott le az alapvonalhoz, majd középre gurított. Az érkező Carols Téveznek nem volt nehéz dolga: higgadtan a kapu bal oldalába lőtte a labdát.

A lüktető iramú meccsen a folytatásban mindkét oldalon alakultak ki lehetőségek, a legközelebb Dirk Kuyt járt a gólszerzéshez. A holland támadó egy jobb oldali szöglet után próbálkozhatott közelről, de öt méterről csak Edwin Van der Sarba tudta lőni a labdát.

Alig negyedórával később azonban nem maradt el az egyenlítés. Ezúttal a „lövésből lesz a gól” tétel igazolódott be. Xabi Alonso vagy 23 méterről eresztett meg egy löketet, ami előbb megpattant egy védőn, majd a kivetődő Van der Sar Wes Brownra ütötte a labdát. A bekkról pedig saját kapujába pattogott a labda.

A bekapott gól némileg megfogta a Manchester Unitedet, ám újabb gólt nem kapott be a regnáló bajnok. Legalábbis az első félidőben.

A második szakaszt egyértelműen a Liverpool kezdte jobban. Rafa Benítez csapata önfeledten futballozott, míg a „vörös ördögök” nem mozogtak elég élesen a pályán.

A 71. percben aztán a pályára érkezett Ryan Babel is, a változtatás pedig alig hat perccel később elérte a kívánt hatást. Kuyt ezúttal előkészített, a csereként beállt honfitárs pedig némiképp ugyan eltörte a labdát, de nyolc méterről nem hibázott, és vezetéshez juttatta a Liverpoolt.

Az előny pedig kitartott a találkozó végéig. A Liverpool hazai pályán hat év után győzte le ismét a Manchester Unitedet, amelyből most már egyre jobban hiányzik a sérülésből lassan visszatérő Cristiano Ronaldo.

SZURKOLÓK TÜNTETTEK AZ AMERIKAI TULAJDONOSOK ELLEN

Liverpool-szurkolók vonultak fel az Anfield Roadon szombaton, akik a klub amerikai tulajdonosai, Tom Hicks és ifj. George Gillett ellen tüntettek. „Jenkik, kifelé!” – skandálta a több mint 2000 tüntető, akik „kifelé hazudozók!” feliratú zászlókat lobogtatva meneteltek szeretett klubjuk Manchester United elleni mérkőzése előtt. Ezen a héten Jamie Carragher, a Liverpool védője szívtelennek nevezte a tulajdonosokat, és azzal vádolta őket, hogy megszegték az adósságokkal és az új stadionnal kapcsolatban tett ígéreteiket. A stadion építését elhalasztották a globális gazdaságban bekövetkezett visszaesés miatt.

NÉZZE MEG A TALÁLKOZÓ GÓLJAIT VIDEÓN!


PREMIER LEAGUE


A KEZDŐCSAPATOK
LIVERPOOL MANCHESTER UNITED
25 Reina 1 Van der Sar
17 Arbeloa 6 Brown
37 Skrtel 5 Ferdinand
23 Carragher 15 Vidic
12 Aurelio 3 Evra
15 Benajoun 10 Rooney
14 Alonso 18 Scholes
20 Mascherano 16 Carrick
11 Riera 8 Anderson
18 Kuyt 32 Tevez
7 Keane 9 Berbatov

Gólszerzők: Brown (27.-öngól), Babel (77.), ill Tévez (3.)
Cserék: Benajun helyett Gerrard (68.), Riera h. Babel (71.) Mascherano h. Hyypia (87.), ill. Carrick h. Giggs (szünetben), Scholes h. Hargreaves (66.), Anderson h. Nani (68.)
Sárga lapok: Tévez (21.), Vidics (78., 90.), Nani (81.)
Piros lap: Vidics (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik