Schuster teljesen egyetért Fergusonnal: ő sem engedné el Ronaldót

Vágólapra másolva!
2008.07.27. 18:32
Bernd Schuster teljesen megérti Sir Alex Ferguson ragaszkodását egyik legjobb futballistájához, Cristiano Ronaldóhoz. A Real Madrid edzője sem szívesen válna meg az első számú játékosától, és pontosan úgy cselekedne egy ilyen szituációban, mint ahogy Ferguson teszi mostanában. A Manchester United menedzsere eközben megvédte Ronaldót a Los Angeles-i útjával kapcsolatban, és azt is elmondta, segíteni fogják a fiatal portugált abban, hogy kezelni tudja a sikerekkel járó népszerűséget és egyéb nehézségeket.
Ferguson szerint Ronaldo a klubja engedélyével járt Los Angelesben
Fotó: Action Images
Ferguson szerint Ronaldo a klubja engedélyével járt Los Angelesben
Ferguson szerint Ronaldo a klubja engedélyével járt Los Angelesben
Fotó: Action Images
Ferguson szerint Ronaldo a klubja engedélyével járt Los Angelesben
Bernd Schuster még mindig reménykedik benne, hogy a Real Madridnak sikerül megszereznie Cristiano Ronaldót. A királyi klub edzője azonban teljesen megérti, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere ragaszkodik egyik legjobb játékosához.

„Teljesen biztos vagyok benne, hogy Ferguson helyében én is pontosan így tennék. Nem szeretném, hogy bármelyik klub elvigyen egy ilyen labdarúgót a csapatomból” – mondta Schuster.

„Ő azon játékosok közé tartozik, akitől senki sem szeretne megválni, és úgy gondolom, hogy a Manchester United menedzsere tökéletes módon kezeli az ügyet” – folytatta a német szakember.

A korábbi sajtóértesülések még arról szóltak, hogy Ferguson megorrolt Ronaldóra, amiért a portugál nyíltan a csapata ellen fordult (azaz egyetértett Joseph Blatterrel, a FIFA elnökével abban, hogy rabszolgaként bánnak vele Manchesterben), a legújabb hírek szerint azonban a harag már a múlté.

Olyannyira, hogy legutóbbi nyilatkozatában éppen a skót mester vette védelmébe a középpályást, aki Los Angelesbe utazott a bokaműtétjét követően, sokak szerint azért, hogy újabb médiaszereplést vállaljon.

„Ez a Los Angeles-i út már régóta a tervei között szerepelt, nincs benne semmi szenzáció. Egy reklámfilm miatt ment oda, és vele van egy emberünk. Minden egyéb pletyka róla csak kitaláció” – mondta Feguson, aki kitért az elől, hogy párhuzamot vonjon Ronaldo és David Beckham között.

„Mindannyian tudjuk, hogy a sikerek befolyásolják az ember viselkedését. Minden attól függ, hogy a játékos hogyan tudja ezt kezelni. Nekünk most segítenünk kell őt ebben” – zárta mondandóját a skót szakvezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik