Köteles László Angliába repül, és „Kanáriként” terhet vissza

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 21:29
Már csak napok választják el Köteles Lászlót attól, hogy az angol másodosztályban játszó patinás Norwich City kapusa legyen: a válogatott kerettag hálóőr a DVTK hivatalos honlapjának információi szerint a hétvégén a „Kanárikhoz” utazik. Köteles hétfőn orvosi vizsgálaton vesz részt, a két klub már mindenben megegyezett egymással.
Csak egy lépés Anglia: Köteles László hétfőn Norwichba igazolhat
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Csak egy lépés Anglia: Köteles László hétfőn Norwichba igazolhat
Csak egy lépés Anglia: Köteles László hétfőn Norwichba igazolhat
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Csak egy lépés Anglia: Köteles László hétfőn Norwichba igazolhat
Nagy lehetőség előtt áll Köteles László, a Diósgyőri VTK rendkívül tehetséges, válogatott kerettag játékosa: a 23 éves kapus a hétvégén Norwichba utazik, ahol hétfőn orvosi vizsgálaton esik át az angol másodosztályban játszó „kanáriknál”.

Dlusztus Imre, a diósgyőriek ügyvezetője elmondta a boon.hu-nak, hogy az angolok repülőjegyet küldtek Kötelesnek, és ha minden rendben lesz a vizsgálaton, akkor szerződtetik a kapust. A két klub már megegyezett az anyagi részletekről, így a miskolci publikum egyik kedvence tényleg csak egy lépésre van Angliától.

A Diósgyőr előtt a Vácban védő kapusért a borsodi csapat a hírek szerint legalább 300 ezer eurót (hetvenmillió forintot) kér, így Köteles eladása komoly anyagi segítség lenne a DVTK-nak. Egy belga csapat már júliusban megkereste a klubot, de túl keveset kínáltak, így az üzletből nem lett semmi.

Köteles komoly konkurenciára számíthat a 2007–08-as Championship-szezont a 17. helyen záró „kanáriknál”: a Norwichban az 1-es mezt jelenleg a kétszeres skót válogatott volt Celtic-kapus, David Marshall viseli.

A nagymúltú, 1902-ben alapított City legismertebb játékosai a szerb válogatott védő Dejan Sztevanovics, a kitűnő skót középpályás Mark Fotheringham és a Manchester Unitednél nevelkedett Luke Chadwick.

A kelet-angol csapat utoljára tízéves szünetet követően 2004-ben jutott vissza az élvonalba, de egy szezon után búcsút is intett a Premier League-nek – és a Carrow Roadon azóta is csak vágyakoznak az első osztályról a kitartó szurkolók…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik