Afonso Alvest rekordösszegért vásárolta meg a Middlesbrough

Vágólapra másolva!
2008.02.01. 09:46
A Middlesbrough együttese a téli átigazolási időszak vége előtt kevesebb mint egy órával leigazolta a holland Heerenveen támadóját, Afonso Alvest. A játékos klubrekordot jelentő 12 millió fontért került a Boróhoz, aki négy és él évig áll majd az együttes szolgálatában. A csatár korábban futószalagon termelte a gólokat Svédországban és Hollandiában, most ugyanezt várják tőle Angliában is.
Alves Angliában termelheti tovább a gólokat
Alves Angliában termelheti tovább a gólokat
Alves Angliában termelheti tovább a gólokat
Alves Angliában termelheti tovább a gólokat

Több héten keresztül folytak a tárgyalások a Heerenveen és a Middlesbrough között, és végül, ha csak az utolsó pillanatban is, de pont kerül az ügy végére.

A tárgyaló felek között a vételár nagyságában volt nézeteltérés, de végül még az átigazolási időszak lejárta előtt sikerült megállapodniuk, és a szerződés értelmében 12 millió fontért került Alves új állomáshelyére.

„Nagyon örülök annak, hogy létrejött ez a megállapodás – nyilatkozott elégedetten a Boro szakvezetője, Gareth Southgate. – Éppen ilyen típusú játékosra volt szükségünk, aki életveszélyt jelent az ellenfél kapujára a 16-oson belül.”

„Hollandiában és Svédországban is megmutatta már Afonso, hogy igazi gólgyáros, ezt a formáját remélem átmenti Angliába is.”

A támadó is elégedetten beszélt a klubváltásról: „Nagyon boldog vagyok, hogy játszhatok egy ilyen nívós bajnokságban, mint az angol, amely szerintem a legszínvonalasabb pontvadászat az egész világon”.

„Hiszek benne, hogy nem lesz gondom a beilleszkedéssel, előző csapataimban sem volt problémám ezzel, és bízom benne, hogy itt sem lesz.”

Alves a svéd Malmö együttesében 48 mérkőzésen 26-szor zörgette meg a hálót, míg a Heerenveenben 39 összecsapáson 45-ször talált be.

A támadó a kilencedik brazil játékos, aki az utóbbi tíz évben a Boróhoz szerződött, és akár már vasárnap elkezdheti törleszteni a vételárát, ekkor ugyanis a Middlesbrough a Newcastle Uniteddel mérkőzik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik