Sir Alex Ferguson képesnek tartja csapatát az újabb triplázásra

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 11:28
Sir Alex Ferguson képesnek tartja a Manchester Unitedet arra, hogy megismételje az 1999-es triplázást, vagyis megnyerje a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et és az FA Kupát. A világszerte roppant népszerű labdarúgócsapat skót vezetőedzője erről a klub hivatalos honlapján beszélt.
Ole Gunnar Solksjaer gólja az 1999-es BL-döntőben
Ole Gunnar Solksjaer gólja az 1999-es BL-döntőben
Ole Gunnar Solksjaer gólja az 1999-es BL-döntőben
Ole Gunnar Solksjaer gólja az 1999-es BL-döntőben

A “vörös ördögök” jelenleg a második helyen állnak az angol pontvadászatban, két pontos hátránnyal követik az éllovas Arsenalt. A BL-ben 16 pontot gyűjtöttek a manchesteriek a csoportkörben, a nyolcaddöntőben az Olympique Lyonnal találkoznak. Az FA Kupa harmadik fordulójában a Ferguson-csapat 2-0-ra nyert az Aston Villa vendégeként, a következő ellenfél a Tottenham Hotspur vagy a Reading lesz.

“Európában és hazai porondon is sikereket várok – kezdte nyilatkozatát Ferguson, majd így érvelt: - Keretünket és hátterünket is alkalmas tartom a győzelmekre. Csapatom érettebb lett Európában erre a szezonra, több sikeres és látványos mérkőzésünk is volt”.

Az MU tavaly a legjobb négyig jutott, de ott nem bírt a későbbi végső győztes AC Milannal. A szurkolók azonban így is szép emléket őrizhetnek a sorozatról, hiszen a negyeddöntő visszavágóján sokáig emlékezetes teljesítményt nyújtva múlta felül 7-1-re az AS Romát.

Tavaly négy éves szünet után hódította vissza az angol bajnoki címet az MU és most is jó eséllyel pályázik az aranyéremre, noha már három vereséget is begyűjtött. Ezt viszont akár jó ómennek is tarthatják a szurkolók, hiszen az 1998-99-es szezonban ugyanez volt a mérleg az idény első felében, majd a folytatást már veretlenül vívták meg Ferguson futballistái.

“Több találkozót is elveszítettünk, de az összkép és a folyamatosság is magas szintű. Tartjuk a lépést az éllovassal a bajnokságban – jegyezte meg a skót szakember, majd röviden kitért a folytatásra is: - A Bajnokok Ligájában már az egyenes kieséses szakaszban vagyunk, vagyis számos érdekes mérkőzés vár ránk”.

Az MU a tavaly nyári átigazolási szezonban négy kiváló játékossal (Anderson, Owen Hargreaves, Nani, Carlos Tevez) erősített, így a keret még erősebb lett.

“Optimizmusom legfőbb oka, hogy remekül összeállt a csapatunk. Az új játékosok olyan módon illeszkedtek be, hogy kedvezően befolyásolhatták a teljesítményünket. Ez a vártnál gyorsabban történt”.

A Manchester United 2007-ben a bajnoki cím mellett az angol Szuperkupát (Community Shield) is elhódította, az FA Kupában finalista, a Bajnokok Ligájában pedig elődöntős volt. ----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik