Halmosi Péter remekelt, gólt szerzett és két gólpasszt adott

Vágólapra másolva!
2008.01.05. 18:09
A magyar játékosok közül Halmosi Péternek ment a legjobban az FA-kupa harmadik körének szombati mérkőzésein. A Plymouth játékosa egy góllal, valamint két gólpasszal vette ki a részét a Hull legyőzéséből. Vaskó Tamás gólpasszt adott a Bristol Cityben, de csapata kiesett. Balszerencsés volt Buzsáky Ákos együttese, mivel egy szerencsétlen öngóllal kapott ki a Chelsea otthonában, ráadásul a magyar középpályás is megsérült.
Halmosi Péter (középen) a Hull City elleni mérkőzés hőse volt, nagy érdemeket szerzett a továbbjutásban
Action Images
Halmosi Péter (középen) a Hull City elleni mérkőzés hőse volt, nagy érdemeket szerzett a továbbjutásban
Halmosi Péter (középen) a Hull City elleni mérkőzés hőse volt, nagy érdemeket szerzett a továbbjutásban
Action Images
Halmosi Péter (középen) a Hull City elleni mérkőzés hőse volt, nagy érdemeket szerzett a továbbjutásban

Az angol FA-kupa harmadik körében már az élvonalbeli csapatok is bekapcsolódtak a küzdelmekbe, és közülük volt olyan is, akinek ez jelentette a végállomást.
Több magyar játékos is érdekelt volt a fordulóban, többen is a kezdőben kaptak helyet.

A Bristol City együttesében ezúttal is a kezdőben kapott helyet Vaskó Tamás, a másodosztályban remeklő gárda az élvonalbeli Middlesbrought fogadta. Jól kezdtek a hazaiak, a 18. percben McAllister szabadrúgását Vaskó lefejelte, és az ötösön álló Fontaine a kapuba továbbított. Az élvonalbeli vendégek még a szünet előtt egyenlíteni tudtak, Downing lövése kötött ki a bal alsó sarokban. A 72. percben a Boro megszerezte a vezetést, és eldöntötte a meccset, David Wheater talált be.

Gera Zoltán a kezdő tizenegyben kapott szerepet, csapata, a WBA a Charlton otthonába látogatott. Rosszul kezdtek a birminghamiek, Zi már a második percben a Charltont juttatta előnyhöz, majd Gera kapott sárga lapot a 18. percben. A 33. percben egyenlítettek a vendégek, ekkor Chris Brunt adott be balról, Ishmael Miller pedig az ötösről a kapuba fejelt.

Gera már nem jött ki a második félidőre a társakkal, Sherjill McDonald állt be a helyére. Az eredmény a második félidőben nem változott, újrajátszás lesz.

Kezdő volt Buzsáky Ákos is, az utóbbi hetekben jól játszó Queen’s Park Rangers a Chelsea-hez látogatott. A tartalékos összeállításban játszó Grant-gárda a 28. percben tudta feltörni a vendégvédelmet, és egy nagyon szerencsés góllal szerzett vezetést: Claudio Pizarro 18 méteres lövése ugyanis a kapufán csattant, majd onnan visszapattant Lee Camp fejére, a kapusról pedig a hálóba került.

Az első félidőben egy ígéretes lövést kapura küldő Buzsákyt az 50. percben le kellett cserélni sérülés miatt, Kieran Lee állt be a folytatásra. A Chelsea utána nem tudta növelni előnyét, ezzel a szerencsés góllal továbbjutott.

Tímár Krisztiánt ugyan nem nevezték a Hull City elleni meccsre, Halmosi Péter azonban kezdő volt a Plymouthban. A magyar válogatott szélső meghálálta a bizalmat, a 22. percben az ő jobb oldali szabadrúgását lőtte a hálóba Abdou. Három perc múlva újra szabadrúgást rúghatott, és 33 méteres lövése a bal alsó sarokban kötött ki.

Bár Windass szünet után szépíteni tudott, az 58. percben a Plymouth visszaállította a kétgólos előnyt: Halmosi passzolt Sylvan Ebank-Blake-hez, a támadó pedig a jobb alsó sarokba helyezett. A Hull azonban nem adta fel, a 60. percben Windass szabadrúgása kötött ki McCormick hálójában. Az egyenlítés azonban már nem sikerült, továbblépett a Plymouth.

Priskin Tamás nem kapott helyet a Watford kezdőjében a Crystal Palace ellen, csak a 80. percben állt be. Addigra a társak eldöntötték a meccset, a középső védő Danny Shittu duplázott.

Ferenczi István (Barnsley) és Laczkó Zsolt (Leicester) nem volt nevezve. A két kapus, Fülöp Márton (Sunderland) és Bogdán Ádám (Bolton) a kispadon töltötte csapata meccsét, de mindkettejük csapata búcsúzott. Balogh Béla is a kispadon töltötte a Peterborough elleni meccsét, és a Colchester védője szomorúan láthatta, hogy a társakat a negyedosztályú ellenfél búcsúztatja a további küzdelmektől.

ANGOL FA-KUPA

3. FORDULÓ:
Chasetown (VIII.)-Cardiff City (II.) 1-3
Wolverhampton (II.)-Cambridge United (V.) 2-1
Walsall (III.)-Millwall (III.) 0-0
Barnsley (II.)-Blackpool (II.) 2-1
Blackburn Rovers-Coventry City (II.) 1-4
Bolton-Sheffield United (II.) 0-1
Brighton (III.)-Mansfield (IV.) 1-2
Bristol City (II.)-Middlesbrough 1-2
Charlton Athletic (II.)-West Bromwich Albion (II.) 1-1
Chelsea-QPR (II.) 1-0
Colchester (II.)-Peterborough (IV.) 1-3
Huddersfield (III.)-Birmingham City 2-1
Ipswich Town (II.)-Portsmouth 0-1
Norwich (II.)-Bury (IV.) 1-1
Plymouth (II.)-Hull (II.) 3-2
Preston North End (II.)-Scunthorpe (II.) 1-0
Southampton (II.)-Leicester City (II.) 2-0
Southend (III.)-Dagenham & Redbridge (IV.) 5-2
Sunderland-Wigan Athletic 0-3
Swansea (III.)-Havant and Waterlooville (VI.) 1-1
Swindon (III.)-Barnet (IV.) 1-1
Tottenham Hotspur-Reading 2-2
Tranmere Rovers (III.)-Hereford (IV.) 2-2
Watford (II.)-Crystal Palace (II.) 2-0
West Ham United-Manchester City 0-0
Everton-Oldham (III.) 0-1
Aston Villa-Man United
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik