A francia Mathieu Flaminivel hosszú távon számolnának Londonban

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 19:36
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szereplő Arsenal szeretné meghosszabbítani játékosának, Mathieu Flamininek 2008 nyarán lejáró szerződését. A francia középpályást még öt évre láncolná magához a londoni klub - legalább is ezt állítja a Dailly Mirror.
Flamini (pirosban) a Chelsea ellen is remekül játszott
Reuters
Flamini (pirosban) a Chelsea ellen is remekül játszott
Flamini (pirosban) a Chelsea ellen is remekül játszott
Reuters
Flamini (pirosban) a Chelsea ellen is remekül játszott

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
Mathieu Flamini a szezon egyik legkellemesebb meglepetése. A nyáron elvágyódó, ám mégis Londonban maradó 23 éves játékos alapemberévé vált a bajnokságot jelen pillanatban a Manchester United előtt egy ponttal vezető Arsenalnak.

A középpályán Flamini szenzációs teljesítményt nyújt. tökéletesen kiegészíti a csapat talán elsőszámú sztárjának, Cesc Fabregasnak játékát. A jó forma azonban fejtörést is okoz Arsene Wengernek, a csapat menedzserének, aki több hasznos játékosának így nem tud elegendő lehetőséget adni.

Nem csoda hát, hogy napvilágot láttak azok a találgatások, miszerint a januári átigazolási időszakban a francia szakember megválik egy-két labdarúgójától. A hírek szerint Lassana Diarra, Abou Diaby és Gilberto Silva is elégedetlen a mestertől kapott kevés játéklehetőséggel. Flamini szerződés-hosszabbításával pedig mégnehezebb helyzetbe kerülnének a "mellőzöttek".

Apropó szerződés-hosszabbítás! A Mirror értesülései szerint a 23 éves középpályás jelenleg 25000 font körüli összeget visz haza hetente. Az Arsenal új szerződéstervezete ennek az összegnek a dupláját kínálná, ezért Flaminimek öt évre kellene aláírnia.

Pedig nem sokon múlt, hogy Flamini nem hagyta el szezon előtt az "ágyúsokat". A játékos még az előző idény alatt kijelentette, nyáron távozni kíván a londoni csapattól. Mivel azonban csak a Birmingham és a Middlesbrough tett értékelhető ajánlatot, a középpályás a maradás mellett döntött.

Az egykori Marseille-futballista egyébként teljesítményével több klub figyelmét is magára irányította. A pálya közepén jelentkező túlkínálatból a Juventus próbál hasznot húzni: a torinói egylet állítólag szeretné megszerezni a lejáró szerződésű Flaminit, de ha ez nem sikerülne, beérné a kezdőcsapatból kiszoruló Gilberto Silvával is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik