Mourinho nem akar az angol válogatott szövetségi kapitánya lenni

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 20:12
Nem lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya José Mourinho, a Chelsea korábbi trénere. A portugál szakember annak ellenére nem vállalta el a szerepkört, hogy szerinte is fantasztikus lehetőség lett volna.
Jose Mourinho nem akar angol szövetségi kapitány lenni
Jose Mourinho nem akar angol szövetségi kapitány lenni
Jose Mourinho nem akar angol szövetségi kapitány lenni
Jose Mourinho nem akar angol szövetségi kapitány lenni

„Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nem leszek az angol válogatott szövetségi kapitánya – jelentette ki egy közleményben Mourinho az ügynökének, Jorge Mendesnek a honlapján. – Biztos vagyok abban, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) egy kiválóedzőt fog szerződtetni, aki visszavezeti a csapatot oda, ahol valójában a helye van.”

A portugál szakember ügynökével egyébként azután vette fel a kapcsolatot az FA miután menesztették a korábbi kapitányt, Steve McClarent. A trénernek azért kellett elhagynia a posztot, mert nem tudott kijutni a 2008-as Európa-bajnokságra a csapatával.

Mourinhót - aki egyébként elismerte a már előbb említett közleményben, hogy Brian Barwickkel, a szövetség ügyvezető igazgatójával is tárgyalt - a legesélyesebbek között tartották számon az olasz Marcello Lippi, valamint a Real Madridtól nyáron menesztett Fabio Capello mellett.

Így a két szakembernek jócskán megnőtt az esélye arra, hogy ők vegyék át Steve McClaren helyét az angol kispadon, azonban a két jelölt hátránya, hogy az angol nyelvvel hadilábon állnak, ráadásul még egyikükkel sem vette fel a kapcsolatot az FA.

Jürgen Klinsmann neve is felröppent a kapitánykérdés kapcsán. A német válogatottal tavaly nyáron világbajnoki bronzérmet szerző szakember számára cseppet sem ismeretlen a szigetországi légkör, játékospályafutása alkonyán a Tottenham Hotspurt erősítette, nem mellesleg pedig 1996-ban éppen Londonban, a Wembleyben lett kontinensbajnok. Most, hogy Mourinho "vallott", talán újra előtérbe kerülhet.

Anglia válogatottja a következő válogatott mérkőzését február hatodikán játssza, az ellenfél az Eb egyik házigazdája, Svájc lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik