Tevez menedzsere szerint a West Ham hamis érvekkel manipulál

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 10:27
Kia Joorabchian, az MSI befektetési cég vezetője szerint a West Ham United hamis indokokkal akadályozza, hogy Carlos Tevez a Manchester United labdarúgója lehessen. Az üzletember állítja, továbbra is cége jogosult az argentin csatár eladására, noha a londoni klub folyamatosan azzal érvel, birtokában van a klasszis játékjoga.
Carlos Tevez már a manchesteri edzőközpontban készül a következő szezonra
Carlos Tevez már a manchesteri edzőközpontban készül a következő szezonra
Carlos Tevez már a manchesteri edzőközpontban készül a következő szezonra
Carlos Tevez már a manchesteri edzőközpontban készül a következő szezonra

A WHU tavaly nyáron az átigazolási időszak utolsó napján vásárolta meg Tevez és az azóta már Liverpoolban szereplő Javier Mascherano játékjogát, amit tiltanak a Premier League szabályai. A csapatok ugyanis csak egymással egyezhetnek meg, harmadik fél nélkül.

A West Ham United elismerte vétkességét, így 5,5 millió fontos bírságot kapott. A klub később leszögezte, megszakította a kapcsolatot Joorabchiannal és az MSI-vel, most már birtokolja Tevez játékjogát.

Az iráni üzletember viszont most azt állítja, a sajtóközlemények és a nyilatkozatok nem fedik a valóságot, a WHU továbbra sem rendelkezik azzal a joggal, hogy eladhassa Tevezt.

„A mi cégünk az elmúlt hetekben távol tartotta magát a West Ham nyilatkozatainak a kommentálásától, lehetőséget adtunk a klubnak, hogy jogszerűen oldja meg a helyzetet és mindenki számára elfogadható megállapodást kössön – mondta Joorabchian, majd így folytatta:

– A West Ham United azonban a nyilvánosság előtt egészen más tartalmú közleményeket hozott nyilvánosságra, mint amilyen biztosítékokat adott a magánbeszélgetések során. Azt viszont nem engedhetjük meg, hogy továbbra is ilyen jellegű magatartást tanúsíthassanak.”

Az iráni üzletember szerint Carlos Tevez az elmúlt szezonban végig azért hajtott, hogy bennmaradáshoz segítse a WHU-t, még akkor is a maradás mellett döntött, amikor a téli átigazolási időszak során módja lett volna a távozásra.

„Mindig a lehető legtöbbet nyújtotta, a West Ham United szurkolói pedig az év játékosának választották. Egyértelművé akarjuk tenni, hogy Carlos Tevez sohasem cselekedett jogszerűtlenül a Manchester Unitedhez történő átigazolási ügye kapcsán. Képviselőin keresztül kapott arra engedélyt, hogy tárgyalhasson más klubokkal és megfelelő megállapodást köthessen” – jelentette ki az MSI-t képviselő Joorabchian.

Az üzletember azt is elárulta, hogy a WHU az elmúlt hat hónapban számos ígéretet tett, ezeket azonban egyszer sem tartotta be.

„Ennek véget kell vetni. Nincs más választásunk, mint az, hogy a valóság összes részletéről tájékoztatjuk a döntésre hivatott magasabb fórumot. Azt várjuk, hogy ezáltal gyorsan lezárhatjuk az ügyet” – mondta Tevez „tulajdonosa”.

Kia Joorabchian a „magasabb fórummal” a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségre (FIFA) utalt, amelyhez mindkét klub beadvánnyal fordult.

Carlos Tevez egyébként kedden Manchesterbe repült a Copa Americáról, hogy részt vehessen a kötelező orvosi vizsgálaton, de azt a West Ham megtiltotta.

David Gill, a „vörös ördögök” ügyvezetője attól tart, hogy még heteket vesz igénybe az ügy lezárásása, félő, hogy az argentin csatárt nem tudja leigazolni a klub a Premier League rajtjáig.

„Legalább két hétbe telhet, amíg megalakul a FIFA bizottsága, majd az összes iratot össze kell szedni és csak azután kezdődhet a vizsgálat. Csak remélni tudjuk, hogy augusztus elejéig döntés születik, de Carlos addig is Carringtonban (az MU edzőközpontja – a szerk.) készül” – szögezte le Gill.

Kia Joorabchian már két héttel ezelőtt bejelentette: a Manchester United mindenben megegyezett Tevezzel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik