Frank Lampard lehet az FC Barcelona első nyári igazolása?

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 11:33
Amint véget ért a Premiership idei kiírása rögtön Frank Lampard jövője szolgáltatja a beszédtémát, a Mirror című brit napilap értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy a Chelsea és az angol válogatott középpályása távozik Londonból, és az FC Barcelonában folytatja a pályafutását.
Frank Lampard: Barcelona?
Frank Lampard: Barcelona?
A lapinformáció szerint Frank Lampard a szombati, Manchester United–Chelsea FA-kupa döntő után egyeztet a katalán sztárklub elöljáróival. A Mirror úgy véli megfelelő ajánlat esetén a romfordi születésű középpályás készen áll a költözésre, akár a nyári átigazolási időszak elején sor kerülhet a klubváltásra.

Akárcsak John Terry, Lampard is a közelmúltban többször hangot adott annak, hogy még kedvezőbb feltételekkel, új szerződést szeretne kötni. A 28 esztendős középpályás Andrij Sevcsenko és Michael Ballack kontraktusához hasonló megállapodást sürgetett, miszerint az ukrán és a német légióssal együtt a klub legjobban fizetett játékosává vált volna. A klubvezetés azonban gátat szabott a horribilis járandóságoknak.

Lampard ugyan egyetlen nyilatkozatában sem említette, hogy különösebb vágyat érez aziránt, hogy gránátvörös-kék mezbe bújjon, a találgatásokhoz mindenesetre az is alapul szolgálhat, hogy a futballista menyasszonya, gyermekének anyja is katalán származású.

Korábban a Chelsea és a Barcelona között Lampard-Deco csere is kilátásba került, az ügylet azonban nem jött létre. Jose Mourinhónak pedig az FC Portónál egyik legnagyobb kedvence volt Deco, aki kulcsszerepet játszott a gárda 2004-es Bajnokok Ligája-diadalában. Éppen ezért a jól értesültek tudni vélték, hogy a portugál szakember mindenképpen Londonba csábítja egykori játékosát.

A megszellőztetett katalán-ügy ellenére Frank Lampard jelenleg kizárólag a Chelsea-re koncentrál, a londoni kékek ugyanis arra készülnek, hogy az elveszített bajnoki arany után szombaton visszavágjanak a Manchester Unitednek az FA-kupa döntőjében, az újjávarázsolt Wembleyben.

Frank Lampard 1995-ben a West Ham United színeiben mutatkozott be a Premier League-ben, ezt követően pedig hat szezonon át erősítette a ”kalapácsosokat”. 2001 nyarán került a Chelsea-hez, immáron hat idény óta, évről évre kulcsfigurája a ”kékeknek”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik