Chelsea: nem indít fegyelmi eljárást Mourinho ellen a szövetség

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 15:02
Nem indít eljárást az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) Jose Mourinho, a Chelsea menedzsere ellen, akiről azt állították, hogy meg nem engedhető megjegyzéseket tett Mike Riley játékvezetőre és ténykedésére a vasárnapi Chelsea–Tottenham FA-kupa negyeddöntő-mérkőzés után.

Mint megírtuk, Mourinho tagadta, hogy szándékában állt volna megsérteni Rileyt, és azt is, hogy portugálul sértő szitokszavakat mondott volna a bíróra.

Miután az FA kézhez kapta Riley hivatalos jelentését a mérkőzésről, úgy döntött, a szakembert nincs miért felelősségre vonni.

„Ezeket a szavakat minden tizenöt szóból tízszer kimondom” – közölte Mourinho még korábban, majd hozzátette:

„A mérkőzésen ötvenszer mondom el, az edzésen szintén ennyiszer. Nem akarom támadni; bár emocionális karakter vagyok, de udvarias.”

A Chelsea vasárnap a Stamford Bridge-en 3-1-es hátrányban volt, és a vezetőedzőről nem lehetett azt mondani, hogy nyugodtan szemlélte az eseményeket.

Ennek ellenére a 44 éves szakember még egyszer leszögezte, hogy az ominózus kifejezéseket nem a játékvezetővel szemben használta.

„Amikor valami bajom van, akkor saját magamnak és a játékosaimnak mondok ilye szavakat. Ez olyasmi, ami akkor csúszik ki a számon, amikor a labda a kapufát találja el.”

Ugyanakkor a tréner sejtetni engedte, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyeken Riley bíráskodott a Chelsea-nek, mindig akadtak vitatott ítéletek.

„Az a véleményem, hogy túl sok döntése szólt ellenünk – fogalmazott. – Nem gondolom, hogy ezek komoly ítéletek voltak, azonban a középpályán minden szabadrúgást a Chelsea ellen fújt. (…) Ha túl sok ilyen van, az frusztrálja a játékosokat.”

„Megtöri a játék intenzitását, és noha ennek nem örülünk, a futball ilyen.”

„A szezon során egyetlen könnyű mérkőzésünk sem volt Riley úrral. A Liverpool ellen például Mohamed Sissokót ki kellett volna állítani, de ez nem történt meg.”

„Egy perccel később aztán Michael Ballack piros lapot kapott, így a mérkőzésidő nagy részében tíz emberrel kellett játszanunk.”

„Aztán a Reading otthonában szintán tíz főre fogyatkoztunk, elveszítettünk két kapust, és még csak sárga lap sem volt.”

„Persze, mit mondhatnénk. (Riley) jó bíró, és remélem, legközelebb, amikor nekünk vezet, rendben lesznek a dolgok.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik