Az elnök biztos Lampard és Mourinho maradásában

Vágólapra másolva!
2007.02.20. 12:44
Bruce Buck klubelnök biztos abban, hogy a következő szezonban is Jose Mourinho lesz a Chelsea vezetőedzője, s Frank Lampard is marad a Stamford Bridge-en. A Kékek első számú sportvezetője erről a BBC-nek nyilatkozott, s azt is elmondta, hogy a csapatkapitány John Terryvel is tárgyalnak a szerződéshosszabbításról.
Hosszú távon is számítanak Lampardra és Terryre
Hosszú távon is számítanak Lampardra és Terryre
Hosszú távon is számítanak Lampardra és Terryre
Hosszú távon is számítanak Lampardra és Terryre

„Imádjuk Josét, nagyszerű munkát végez nálunk. Arról tájékoztatott bennünket, hogy nem tárgyal más klubokkal és mi hiszünk szavainak – jelentette ki Buck, majd hozzátette: Jelenleg is zajlanak a tárgyalások Frankkel és John Terryvek szerződésük meghosszabbításáról. Reméljük, hogy mindketten aláírják módosított kontraktusukat és még sokáig nálunk maradnak”.

Lampard esetében hetek óta zajlanak a találgatások, több sztárklub neve is felmerült lehetséges új munkaadóként. Állítólag az angol válogatott középpályás kihasználná a nemzetközi szövetség (FIFA átigazolási szabályzatának 17-es cikkelyét, amely szerint egy bizonyos „védett időszak” után a játékosok egyoldalúan dönthetnek a távozásról, ha megfizetik a klubjuknak a fizetésük alapján kiszámított kompenzációt.

Lampard jelenleg érvényes, öt évre szóló szerződésében a „védett időszak” három év, amely ezen a nyáron lejár, így elméletileg két évvel korábban távozhat, ha kártalanítja a Chelsea-t.

Jose Mourinho
Jose Mourinho
Néhány hete Mourinhóról is számos cikk jelent meg, s „visszaköszönt” az az állítás, hogy összerúgta a port Roman Abramovics tulajdonossal. Mostanában már nincs szó erről, ezt a klubelnök szavai is alátámaszthatják.

„Az elmúlt években számtalan beszélgetésre került sor a menedzser, az elnökség és a tulajdonos között, s mindig ugyanaz lett az álláspont, egységesen dolgozunk céljaink eléréért. Szerintem Mourinho az általa elvártnál és szükségesnek tartottnál is nagyobb támogatást élvez” – jegyezte meg a Chelsea elnöke.

Buck a BBC-nek leszögezte: reméli, sőt biztos is abban, hogy a következő évadban is Mourinho lesz a vezetőedző a Stamford Bridge-en.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik