Lampard aranyat ér, csúcsgázsi jár neki

Vágólapra másolva!
2007.02.13. 11:12
Frank Lampard, a Chelsea középpályásának játékosügynöke szerint „védence” mára nélkülözhetetlenné vált a Stamford Bridge-en, és ennek a londoni klub által ajánlott új szerződés kondícióiban is vissza kell köszönnie. Magyarán ez azt jelenti, hogy a 28 éves játékos csúcsgázsit kér majd. Számítások szerint ez elérheti a heti 181 ezer fontot is.
Frank Lampard (balra) a klub legjobban fizetett labdarúgója lehet
Frank Lampard (balra) a klub legjobban fizetett labdarúgója lehet
Frank Lampard (balra) a klub legjobban fizetett labdarúgója lehet
Frank Lampard (balra) a klub legjobban fizetett labdarúgója lehet

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A háttérben teljes gőzzel alkudoznak a felek Frank Lampard jövőjéről.

A Chelsea válogatott középpályásának ügynöke, Steve Kurtner az Independent című független brit napilapban elmondta: a 2005-ös Aranylabda-szavazáson a második legtöbb szavazatot begyűjtő középpályás ismeri a nemzetközi szövetség (FIFA átigazolási szabályzatának 17-es cikkelyét, amely szerint egy bizonyos „védett időszak” után a játékosok egyoldalúan dönthetnek a távozásról, ha megfizetik a klubjuknak a fizetésük alapján kiszámított kompenzációt.

Lampard jelenleg érvényes, öt évre szóló szerződésében a „védett időszak” három év, amely ezen a nyáron lejár, így elméletileg két évvel korábban távozhat, ha kártalanítja a Chelsea-t.

Kurtner kijelentette: a kétszeres angol bajnok futballista hosszabbítani akar a Roman Abramovics orosz milliárdos tulajdonában lévő klubbal, és a dolgok jelenlegi állása szerint nem kíván élni a FIFA regulái adta lehetőséggel.

„Tudunk erről a szabályról, és beszéltünk is Peter Kenyonnal (a Chelsea főigazgatója – a szerk.) arról, hogy mennyit ér Frank a Chelsea-nek, és mennyit érhet más kluboknak.”

„A dolog lényege, hogy Frank nagyjából ugyanolyan pótolhatatlan embere a csapatnak, mint néhány más játékos, nem csak azért, mert gólokat szerez, hanem úgy is, mint marketing-ikon. Az ő feliratával ellátott mezekből négyszer annyit adnak el, mint más futballistákéból.”

A www.tribalfootball.com szerint Lampard piaci értéke jelenleg 25 millió font körül van, és a kivásárlási árát is figyelembe véve ő és az ügynöke 181 ezer fontos heti fizetést is kérhet azért, hogy 2012-ig meghosszabbítsa a szerződését.

Először tavaly nyáron fordult elő, hogy egy játékos élt a 17-es FIFA-szabály adta lehetőségekkel: a skót védő, Andy Webster így igazolt át a Heartstól a Wiganbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik