Drogba helyettesítheti Terryt a védelemben?

Vágólapra másolva!
2006.12.28. 11:47
Jose Mourinho, a Chelsea portugál trénere azt latolgatja, hogy szükség esetén – és ha a többi csatár kiváló formában van – Didier Drogbát, csapata kirobbanó formában lévő elefántcsontparti támadóját vetné be védőként - adta hírül ma a Skysports.
Drogba a védelem tengelyében - érdekes elképzelés Mourinho részéről
Drogba a védelem tengelyében - érdekes elképzelés Mourinho részéről
Drogba a védelem tengelyében - érdekes elképzelés Mourinho részéről
Drogba a védelem tengelyében - érdekes elképzelés Mourinho részéről

A „kékek” gondban vannak John Terry kiválása miatt, a védő hátsérülése miatt kényszerült az utóbbi időben a lelátóra, így jelenleg csak Ricardo Carvalho az egyetlen bevethető középhátvéd a Stamford Bridgen.

Miután nyáron eladták William Gallast és Robert Huthot, és a jelek szerint a holland Khalid Boulahrouz is önbizalomhiányban szenved, Mourinho a bombaformában lévő Didier Drogbának szánna védekező szerepet.

A csatár jelenleg kiváló formában van, vezeti a Premiership góllövőlistáját, és az elmúlt szezonokban sem lehetett panasz a játékára.

A még mindig formán kívül játszó ukrán Andrij Sevcsenko és kisebb-nagyobb sérülések azonban korlátot szabnak az edző elképzelésének, és egyelőre nem vetheti be hátul az elefántcsontparti támadót.

„Nagy kár, hogy a támadójátékkal is gondjaink vannak, mert ha lennének még jó formában lévő támadóim, akkor Drogbát nyugodt szívvel küldeném pályára középhátvédként” - nyilatkozta Mourinho a The Mirrornak.

„Jelenleg ő az egyik legjobb játékosom, fantasztikus, amit művel a labdával. Folyamatosan fontos gólokat szerez, és mindig a csapatért küzd. Azt hiszem, védőként is megállná a helyét.”

„Egyelőre azonban nem tudok ilyen szintű módosítást végezni a csapatban, hiszen a támadásunkkal is éppen elég probléma van” – panaszkodott a londoniak mestere.

„Egyelőre nem tudok számolni Joe Cole-lal és Arjen Robbennel, Sevcsenko pedig messze van még a legjobb formájától. Gyakorlatilag Drogba az egyetlen használható támadójátékosom, így nem tudom őt bevetni a pálya hátsó részén” – mondta végül Mourinho.

Mindenesetre annak ellenére, hogy valóban gondok vannak a Chelsea-nél mindkét poszton, kissé erősnek tűnik a portugál szakember elképzelése. Jelenleg ugyanis éppen Drogbáról jelenthető ki a legbiztosabban, hogy posztján tökéletesen látja el a feladatát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik