NHL: tízgólos csata után a siker kapujában a Pittsburgh

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.05.23. 07:23
null
Itt éppen az ottawaiak örülhettek, de nem ez volt a jellemző (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Pittsburgh Penguins 7–3-ra nyert az Ottawa Senators vendégeként, így egy győzelemre került attól, hogy bejusson a Keleti főcsoport döntőjébe.

A legutóbbi összecsapást kétszeri hosszabbításban nyerő kanadai együttes már a 3. percben vezetést szerzett a cseh Milan Michálek emberhátrányos találatával, majd egy gyors gólváltást követően 2–1-es Ottawa-vezetéssel vonultak el szünetre. Rögtön a pihenőt követően 40 másodperc alatt fordítottak a vendégek, majd a harmadik harmad első tíz percében újabb négy gólt ütöttek, amiből volt két emberelőnyös, egy emberhátrányos és egy azonos létszám melletti. A végén a svéd Daniel Alfredsson már csak szépíteni tudott.

Jarome Iginla két góllal, Sidney Crosby és Pascual Dupuis egy-egy góllal, illetve gólpasszal, míg Kris Letang négy gólpasszal járult hozzá a Penguins győzelméhez.

Amennyiben a Pittsburgh nyeri a következő, hazai meccsét, bejut a főcsoport fináléba, amelyben a Boston Bruins–New York Rangers csata győztesével találkozik majd. Utóbbi párharcban a Boston 3–0-ra vezet.

A mérkőzés összefoglalója


NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Ottawa Senators (7.)–Pittsburgh Penguins (1.) 3–7
(2–1, 0–2, 1–4)
Gólszerző: Michalek, Turris, Alfredsson, ill. J. Neal 2, Iginla 2, Kunitz, Dupuis, Crosby
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Pittsburgh javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik