NHL: tizenöt gólos meccs után előnyben a Calgary

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 09:01
null
Matthew Tkachuk triplázott az Edmonton elleni párharc első meccsén (Fotó: Getty Images)
A Calgary Flames gólzáporos találkozón 9–6-ra bizonyult jobbnak a vendég Edmonton Oilersnél az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának szerdai játéknapján, így 1:0-ra vezet a főcsoport-elődöntőben – számolt be róla az MTI.

 

A házigazdák 3–0-ra, majd 5–1-re és 6–2-re is vezettek már, de a vendégek sorozatban lőtt négy góljukkal a 42. perc közepére egyenlítettek. A folytatásban aztán a Calgary újabb három találatot szerzett, és előnyhöz jutott az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

A hazaiaknál Matthew Tkachuk három góllal zárt, a vendégeknél Connor McDavid négy pontig (egy gól és három gólpassz) jutott. Az edmontoni kapusok közül Mikko Koskinen 37 lövésből öt gólt kapott, Mike Smith tíz lövésből hármat. Az utolsó hazai gól üres kapus találat volt.

A Keleti főcsoportban a vendég New York Rangers az 58. percig 1–0-ra vezetett, a Carolina akkor egyenlített, majd a hosszabbítás negyedik percben a védő Ian Cole révén a győztes találatot is megszerezte. A Hurricanes ugyancsak 1:0-ra vezet.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Calgary Flames–Edmonton Oilers 9–6
(3–1, 3–4, 3–1)
Az összesített állás: 1:0 a Calgary javára
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Carolina Hurricanes–New York Rangers 2–1
(0–1, 0–0, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
Az összesített állás: 1:0 a Carolina javára

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik