NHL: nyert a Pittsburgh, de újabb kulcsjátékosa sérült meg

Vágólapra másolva!
2019.12.31. 07:48
null
Jake Guentzel megsérült a gólja után
A Pittsburgh Penguins hazai pályán 5–2-re legyőzte az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában, de sérülés miatt elveszítette Jake Guentzelt.

A Penguins sztárja, az orosz Jevgenyij Malkin már az első percben betalált, megadva a meccs alaphangját. Az első harmad után kétgólos hátrányban lévő Ottawa a második játékrészben kétszer is feljött mínusz egyre, de a Pittsburgh mindig hamar válaszolni tudott.

Jake Guentzel két assziszt után a záró harmadban maga is betalált (megszerezve karrierje 200. pontját az NHL-ben, és beállítva az 5–2-es végeredményt), ám utána keményen nekiesett a palánknak, és az öltözőbe kellett mennie. Edzője, Mike Sullivan a mérkőzés után nem tudott pontosabb diagnózist mondani az All Star-keretbe is bekerülő játékos állapotáról, csak annyit jegyzett meg, hogy alapos vizsgálatok várnak rá.

A Penguins november óta nem számíthat Sidney Crosbyra, azóta 22-ből 14 találkozót nyert meg, de a kanadai már elkezdte a korcsolyás edzéseket. Ha Guentzel is kiesik, még nagyobb teher hárulhat Malkinra.

Az összefoglaló

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins
–Ottawa Senators 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik