Itt van Amerika
CS. B., MTI 2022.05.03 20:35

NHL: menesztette főedzőjét a Philadelphia

Menesztette Michael Yeo főedzőt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Philadelphia Flyers.

 

Menesztette Michael Yeo főedzőt a Philadelphia Flyers (Fotó: Getty Images)

 

A klub ügyvezetője, Chuck Fletcher kedden jelentette be, hogy hétfőn egyeztetett a szakemberrel, akit arról tájékoztatott, hogy a következő idényben másra bízzák a szakmai munka irányítását. Fletcher kiemelte, ezzel lehetőséget akart adni Yeónak, hogy a következő hetekben szabadon tárgyaljon más klubokkal. Amennyiben viszont az élet úgy hozza, akkor szívesen alkalmazzák őt a csapat mellett más pozícióban, mert „az adott körülmények között beugróként nagyon jó munkát végzett.”

A Flyers még Alain Vigneault irányításával vágott neki az idénynek, a szakembert azonban a gyenge idénykezdet miatt menesztették. Helyét december 6-án ideiglenes megbízatással foglalta el a 48 éves Yeo. Az együttessel azonban ő sem tudott csodát tenni, a Flyers az alapszakaszban 82 összecsapáson 61 pontot szerzett, a 32 csapatos mezőnyben ennél csak három rivális zárt gyengébb mutatóval. A Philadelphia egymást követő második idényben maradt le a rájátszásról.

(MTI)

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.