NHL: lenullázta a nyugati első Golden Knightsot a címvédő Avalanche

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.28. 07:30
null
Hiába Connor McDavid rekordja, az Oilers kikapott a Bruinstól (Fotó: Getty Images)
Sorozatban hatodik győzelmét aratta a címvédő Colorado Avalanche az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti keddi játéknapján, miután hazai jégen 3–0-ra legyőzte a Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knightsot. A Keleti főcsoport élén álló Boston Bruins is tovább menetel, hiszen ezúttal az Edmonton Oilers vendégeként nyert szoros meccset 3–2-re.

A címvédő Colorado Avalanche hazai környezetben a finn Mikko Rantanen két góljának és a 31 védést bemutató Alekszandar Georgijevnek köszönhetően nullázta le a Vegas Golden Knightsot.

Az Edmonton Oilers ugyan 3–2-re kikapott a Keleti konferencia élén álló Boston Bruinstól, azonban a hazaiak két gólját Connor McDavid szerezte, aki karrierje során először jutott 50 gólig egy idényben, s ő lett a leggyorsabb aktív játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet, hiszen 61 meccsen jutott félszáz pontig.

 

Az Ottawa Senators 6–2-es Detroit Red Wings elleni sikeréből Claude Giroux négy (egy gól, három assziszt), Thomas Chabot pedig három ponttal (egy gól, két assziszt) vette ki a részét.

A sorozatban harmadik győzelmét arató Anaheim Ducks otthon 4–2-re nyert a Chicago ellen, megtörve ezzel a Blackhawks öt mérkőzéses győzelmi sorozatát, míg a Vancouver Canucks fordulatos mérkőzésen, hosszabbítás után győzött 5–4-re a Dallas Stars vendégeként.

NHL
ALAPSZAKASZ

Ottawa Senators–Detroit Red Wings 6–2
Dallas Stars–Vancouver Canucks 4–5 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Boston Bruins 2–3
Colorado Avalanche–Vegas Golden Knights 3–0
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik