NHL: fantasztikus emelés, gólt lőtt a kapus – videó

MTI/ P. K.MTI/ P. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 09:36
null
A játéknap hőse, a bostoni kapus, Linus Ullmark (Fotó: twotter.com/Bsoton Bruins)
Az éllovas Boston Bruins kapusgóllal tette biztossá 3–1-es győzelmét a Vancouver Canucks vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján.

 

 

A Bruins az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, ám a kanadai csapat a harmadik felvonásban egyet ledolgozott belőle, így az utolsó másfél percre lehozta a kapusát az egyenlítés reményében, de egy támadó harmadba belőtt korongot a bostoni kapus, Linus Ullmark megszelídített, majd váratlanul az ellenfél üres kapujába emelt. A svéd játékos a mérkőzést lezáró találata mellett 26 védéssel járult hozzá a bostoniak hatodik egymást követő sikeréhez. Az NHL történetében ez volt a 14. kapusgól az alapszakaszban – kettő volt a rájátszásban is –, legutóbb több mint két éve volt rá példa.

 


 

A szombati játéknapon más kapusok is remekeltek, igaz, gólt nem ütöttek. A New Jersey Devils kapusa, Akira Schmid például pályafutása során először védett hibátlanul, s többek közt ennek köszönhetően együttese 7–0-s diadalt aratott. A 22 éves hokisnak ehhez 23 lövést kellett hárítania. A Devils mindegyik találatát más ütötte, közülük Dawson Mercer sorozatban hatodszor volt eredményes.

Szintén nagyszerű kapusteljesítménnyel diadalmaskodott a Tampa Bay Lightning, ugyanis az előző három szezonban döntős, kétszer bajnok együttes orosz sztárja, Andrej Vaszilevszkij 45 védéssel őrizte meg a kapuját a góltól, így a floridaiak 3–0-s győzelmet arattak Detroitban.

Bár a nyugaton sereghajtó Anaheim Ducks kapuvédője nem védett hibátlanul, John Gibsonnak így is elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy csapata meglepetésre 3–2-re győzött a Boston mögött második Carolina Hurricanes otthonában, ugyanis 51 védéssel zárt.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Edmonton Oilers 6–5
Washington Capitals–New York Rangers 6–3
St. Louis Blues–Pittsburgh Penguins 2–3 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks–Boston Bruins 1–3
Carolina Hurricanes–Anaheim Ducks 2–3
Montreal Canadiens–Ottawa Senators 2–5
New Jersey Devils–Philadelphia Flyers 7–0
Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 0–3
Vegas Golden Knights–Dallas Stars 2–3 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Calgary Flames 4–1
San Jose Sharks–Chicago Blackhawks 3–4 – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik