NHL: a Rangers 1-3-as összesítésről kiejtette a Penst

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 06:48
null
Jevgenyij Malkinék mindössze egyszer tudtak kifogni Lundqvisten – kevés volt (Fotó: Action Images)
A New York Rangers idegenben 2–1-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában, így bejutott a Keleti főcsoport döntőjébe. A Rangers 1–3-ról fordított a négy győzelemig tartó párharcban. Nyugaton a címvédő Chicago Blackhawks búcsúztatta a Minnesota Wildot.

 

A 6. percben Brian Boyle szerzett vezetést a vendégeknek egy kitűnő támadás végén. A második harmad elején Jussi Jokinen értékesített egy kipattanót, ám nem sokkal emberelőnyben Brad Richards találta meg közelről az utat a Pingvinek kapujába.

A hajrában a Pens nagy nyomás alá helyezte a Rangerst, de az összesen 35 védést bemutató Henrik Lundqvist kitartott, ez pedig továbbjutást ért a New York-iaknak. A Rangers története során először győzte le a Pittsburghöt a rájátszásban, és a konferencia döntőjében a Montreal Canadiens–Boston Bruins párharc győztesével találkozik.

„Ez megmutatja, hogy sosem adhatod fel, hinned kell magadban és abban, amit csinálsz – mondta a meccs után Lundqvist. – Miután megnyertük az ötödik meccset, lassan elkezdtünk hinni, tudtuk, hogy sok munka van még előttünk, de csak a következő feladatra koncentráltunk, és látjuk, mi történt. Szerintem kiemelkedően fontos, hogy maradj az adott pillanatban, és ne gondolj a következményekre, arra, hogy mi történik, ha veszítesz. Csak menj ki, és játssz!”

A Nyugati főcsoportban is megvan az első döntős, miután a címvédő Chicago Blackhawks hosszabbítás után legyűrte a Minnesota Wildot. Kris Versteeg találatára a hazaiaktól Erik Haula szóló után válaszolt St. Paulban, és miután a harmadik harmad nem hozott gólt, a ráadás döntött. A Wild többet lőtt kapura, ám a 70. percben Patrick Kane a vendégeket juttatta tovább. A Chicago a 2009-es playoff óta a 14. meccsét nyerte meg sorozatban, amikor egy párharc 2–2-re állt!

A Blackhawks ellenfele az Anaheim Ducks–Los Angeles Kings (3–2) párharc győztese lesz a folytatásban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
METROPOLITAN CSOPORT, DÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh–New York Rangers 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Rangers javára

NYUGATI FŐCSOPORT
KÖZÉPSŐ CSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

Minnesota Wild–Chicago Blackhawks 1–2 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Chicago javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik