NHL: a Pittsburgh egy hatossal búcsúztatta az Ottawát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.25. 06:49
null
James Neal ünnepli első gólját Kris Letanggel (Fotó: Reuters)
A Pittsburgh Penguins a háromgólos James Neal vezérletével 6–2-re győzött az Ottawa Senators ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel bejutott a Keleti főcsoport döntőjébe.
A Keleti főcsoport elődöntőjének ötödik mérkőzésén könnyedén, 6–2-re nyerni tudott a Pittsburgh Penguins az Ottawa Senators ellen, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcából 4–1-es összesítéssel bejutott a főcsoport fináléjába. A Pingvinek legutóbb 2009-ben jutottak ilyen messzire a rájátszásban, és jó előjel lehet számukra, hogy akkor meg is nyerték a Stanley-kupát.

A meccs emberének a Pinguins 25 éves kanadai játékosát, James Nealt választották, aki három találattal és egy assziszttal járult hozzá a négygólos sikerhez.

„A találkozó első pillanatától látni lehetett, hogy menyire elszántak vagyunk. Mindenképpen nyerni akartunk, és ennek meg is lett az eredménye. Hatalmas eredmény ez az egész klub számára, és persze nagyon jó érzés nekem is, hogy segíteni tudtam a csapatom" – mondta Neal a mérkőzés után.

A pittsburgh-i csapat akár már ma megtudhatja, hogy ki lesz az ellenfele a főcsoport döntőjében, ugyanis a másik ágon a Boston Bruins 3–1-re vezet a New York Rangers ellen, és a párharc ötödik mérkőzését magyar idő szerint szombaton 23.30-kor rendezik.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Pittsburgh Penguins (1.)–Ottawa Senators (7.) 6–2

Gólszerző: Neal 3, Morrow, Letang Malkin, ill. Michalek, Turris
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Pittsburgh javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik