NFL: rengeteg pont, nagyon kevés amerikai futball – ez volt az idei Pro Bowl

Vágólapra másolva!
2022.02.07. 06:40
null
Mahomes sem erőltette meg magát a Pro Bowlon (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli prof amerikaifutball-liga (NFL) idény végi gálamérkőzésén rengeteg pont, viszont nagyon kevés szerelés született: az AFC 41–35-re legyőzte az NFC-t.

MINDEN AZ 56. SUPER BOWLLAL KAPCSOLATBAN EGY HELYEN!

Évről évre egyre többen megkérdőjelezik, hogy az NFL-nek szüksége van-e egyáltalán a Pro Bowlra. Szinte mindig vannak játékosok, akik lemondják a szereplést – vagy a motiváció hiánya vagy a sérülés veszélye miatt.

Az biztos, hogy az utóbbitól most már egyáltalán nem kell félnie senkinek, hiszen szerelést alig lehetett felfedezni az idei gálameccsen – a bírók már akkor belefújtak a sípba, amikor valaki két kézzel hozzáért a másikhoz.

Persze aranyos, hogy a hosszú idény végén összejönnek egy „baráti focira” a sztárok, de a labdarúgástól eltérően az amerikai futballban nem létezik a barátságos mérkőzés fogalma. Éppen azért, mert a sportág alapja az ütközés és a blokkolás, anélkül pedig igencsak felismerhetetlenné válik a játék.

Mindenesetre kaptunk egy öregfiúk színvonalú Pro Bowlt, amelyet Micah Parsonson kívül – egyedül ő vitte földre az ellenfeleket – senki sem vett komolyan. Ennek persze az lett az eredménye, hogy rengetegen táncolhattak a célterületen belül a labdával.

Volt azért néhány látványos megmozdulás, mint például Mike Evans remek TD-elkapása Kyler Murray passza után. Meg kell említeni Antoine Winfield Jr.-t is, aki Patrick Mahomes borzalmas passzát halászta le, majd olyan dobócselt mutatott be a klasszis QB-nak, hogy földbe gyökerezett a lába.



A védelmek ugyan nem ütötték szét a támadókat, de azért így is örülhettek: volt pick six és fumble után visszahordott touchdown is.

NFL
PRO BOWL
AFC
–NFC 41–35

A PRO BOWL ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik