Itt van Amerika
D. Á. 2022.02.07 06:40 Frissítve: 2022.02.08 16:54

NFL: rengeteg pont, nagyon kevés amerikai futball – ez volt az idei Pro Bowl

A tengerentúli prof amerikaifutball-liga (NFL) idény végi gálamérkőzésén rengeteg pont, viszont nagyon kevés szerelés született: az AFC 41–35-re legyőzte az NFC-t.

Mahomes sem erőltette meg magát a Pro Bowlon (Fotó: Getty Images)

 

MINDEN AZ 56. SUPER BOWLLAL KAPCSOLATBAN EGY HELYEN!

Évről évre egyre többen megkérdőjelezik, hogy az NFL-nek szüksége van-e egyáltalán a Pro Bowlra. Szinte mindig vannak játékosok, akik lemondják a szereplést – vagy a motiváció hiánya vagy a sérülés veszélye miatt.

Az biztos, hogy az utóbbitól most már egyáltalán nem kell félnie senkinek, hiszen szerelést alig lehetett felfedezni az idei gálameccsen – a bírók már akkor belefújtak a sípba, amikor valaki két kézzel hozzáért a másikhoz.

Persze aranyos, hogy a hosszú idény végén összejönnek egy „baráti focira” a sztárok, de a labdarúgástól eltérően az amerikai futballban nem létezik a barátságos mérkőzés fogalma. Éppen azért, mert a sportág alapja az ütközés és a blokkolás, anélkül pedig igencsak felismerhetetlenné válik a játék.

Mindenesetre kaptunk egy öregfiúk színvonalú Pro Bowlt, amelyet Micah Parsonson kívül – egyedül ő vitte földre az ellenfeleket – senki sem vett komolyan. Ennek persze az lett az eredménye, hogy rengetegen táncolhattak a célterületen belül a labdával.

Volt azért néhány látványos megmozdulás, mint például Mike Evans remek TD-elkapása Kyler Murray passza után. Meg kell említeni Antoine Winfield Jr.-t is, aki Patrick Mahomes borzalmas passzát halászta le, majd olyan dobócselt mutatott be a klasszis QB-nak, hogy földbe gyökerezett a lába.A védelmek ugyan nem ütötték szét a támadókat, de azért így is örülhettek: volt pick six és fumble után visszahordott touchdown is.

NFL
PRO BOWL
AFC
–NFC 41–35

A PRO BOWL ÖSSZEFOGLALÓJA

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.

2022.06.15 01:05:43

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Menjenek el abba az országba, amelyben egy sportágat vallásként szeretnek, ráadásul értenek is hozzá. Mint Kanadában a jégkoronghoz. Mindent aprólékosan elemeznek, bírálnak, minden vereséget katasztrófaként élnek meg. Ha egy gárdának rosszul megy, a helyi média krízist kiált. Ha jól, azt kérdezi, mikor jön a válság.