NFL: ez ám a fordulat – Kaepernick a Raidersnél kapott lehetőséget

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 09:35
null
Colin Kaepernick Las Vegasban térhet vissza hat év után az NFL-ben (Fotó: Getty Images)
Colin Kaepernick 2016 után újra profi amerikaifutball-csapatnál találta magát. Adam Schefter arról írt az ESPN hivatalos honlapján, hogy a 34 éves irányító szerdán a Las Vegas Raidersnél mutathatta meg, mire képes.

Hat évvel ezelőtt nemcsak az NFL-t, hanem egész Amerikát megosztotta a Colin Kaepernick által indított tiltakozási hullám, amely során több játékos is úgy tüntetett a feketék elleni rendőri brutalitás és a társadalmi igazságtalanságok ellen, hogy a himnusz alatt leült, féltérdre ereszkedett vagy az öltözőben maradt.

A pályafutása során 72 passzolt és 13 futott touchdownt szerző, a San Franciscóval a Super Bowlban is játszó Kaepernick a 2016-os idény után szerződés nélkül maradt, és azóta sem merte komoly érdeklődéssel és szerződéssel megkeresni egyetlen csapat sem. Az NFL vezetősége szemében nemkívánatos személy lett.

Kaepernick 2017-ben a Seattle Seahawksnál járt edzésen, ám végül Pete Carroll együttese sem kért a rossz marketinggel bíró játékosból.

2019 novemberében az NFL nyílt edzésre hívta meg Atlantába az akkor már három éve csapat nélküli Kaepernicket, aki el is fogadta a meghívást, ám az esemény előtt egy órával bejelentette, saját edzést tart egy másik atlantai középiskolában. Természetesen jól látszott, hogy az amerikai futballista nem bízik a ligában, ám ezzel a húzással a legtöbb, még valamennyire nyitott tulajdonost is elijesztette.

Az elmúlt két és fél évben Kaepernick folyamatosan edzett és sok-sok videót is feltöltött ezekről az internetre, de nem tűnt úgy, hogy bárki szívesen fogadná.

Ez változott meg szerdán, amikor kiderült, hogy a Raidersnél dobált az irányító. Las Vegasban jelenleg stabil helye van Derek Carrnak, mögötte viszont Jarrett Stidham és Nick Mullens van – nem éppen a legacélosabb cseresor, így második számú quarterbackként akár még el is férhet a korábbi 49ers-játékos.

Egyelőre arról nincsenek további információk, hogy Kaepernick hogyan teljesített az edzésen.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik