Itt van Amerika
D. Á.
2022.02.01 17:58 Frissítve: 2022.02.01 21:24

NFL: Brady meg sem említette a Patriotsot a búcsúlevelében – miért?

Mint beszámoltunk róla, a hétszeres Super Bowl-győztes Tom Brady hivatalosan is bejelentette a visszavonulását. Sokan furcsállva vették tudomásul, hogy a klasszis irányító a búcsúlevelében egy szót sem írt a New England Patriotsról. De vajon miért?

Brady és Belichick – a legnagyobb edző-játékos duó az NFL történetében, de mennyire szerették egymást? (Fotó: Getty Images)

 

Twitteren természetesen azonnal elkezdtek összeesküvés-elméleteket gyártani, miszerint Brady az ignorálásával akart odaszúrni korábbi csapatának.


Az tény, hogy nem volt felhőtlen a kapcsolata Bill Belichickkel: az Egyesült Államokban nyílt titok, hogy a bostoniak vezetőedzője néhány évvel Brady távozása előtt már inkább Jimmy Garoppolót preferálta volna. Amint ezt megtudta a klasszis irányító, személyesen kereste meg Robert Kraft tulajdonost, s végül ő akadályozta meg, hogy Belichick lecserélje Bradyt.

2020-ban viszont már ő sem marasztalta a bostoni ikont, egy évig Cam Newtonnal szenvedett a Patriots, eközben TB12 Super Bowlt nyert a Buccaneersszel.

Brady az idény elején ellenfélként tért vissza New Englandbe. A mérkőzés után nem borultak egymás nyakába Belichickkel – persze az is lehet, hogy egyszerűen csak nem akartak a kamerának „pózolni”.


Az előbb említett történések ellenére sem vehetjük biztosra, hogy a hétszeres bajnok szándékosan akart fájdalmat okozni a New Englandnek és drukkereinek. Sokan felkapták a vizet a búcsúlevele miatt, de Brady valójában már két évvel ezelőtt megható üzenetet küldött a bostoniaknak.

Akkor igyekezett senkit sem kihagyni a felsorolásból: a szurkolóknak, csapattársainak, edzőinek, a klub egyéb alkalmazottainak, Bill Belichick vezetőedzőnek és a Kraft családnak is hálásan köszönte, amit érte tettek az ott töltött húsz évében.


Egyébként a New England Patriots már reagált is Brady visszavonulására.

„Nem akármilyen utazás volt ez. Köszönjük és gratulálunk, Tom Brady!” – olvasható a Hazafiak hivatalos Twitter-oldalán.

 

Többen arra is gondolnak egy korábbi hír alapján, hogy Brady aláír egy egynapos szerződést a New Englanddel, és utána köszön el újra korábbi csapatától.

Érdekes kérdés mindenesetre, önnek mi a véleménye?

FRISSÍTÉS (19.00)

Brady Twitteren megosztotta a Patriots bejegyzését, amiben Robert Kraft is elbúcsúzik az ikontól.

„Köszönöm Patriots Nemzet. Nagyon hálás vagyok. Szeretlek titeket.”

 


 

 

 

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.