NFL: a Bucs legyőzte a Pantherst, azaz nincs rájátszás Brady nélkül

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.01. 23:17
null
Tom Brady és a Tampa Bay Buccanners csak bejutott a rájátszásba (Fotó: Twitter/Tom Brady)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszának 17. fordulójában a Tampa Bay Buccaneers 30–24-re legyőzte a Carolina Pantherst, ezzel pedig eldőlt, hogy a floridai együttes ott lesz a rájátszásban. A Kansas City Chiefs a vártnál szorosabb meccsen nyert a Denver Broncos ellen 27–24-re. Szoros végjátékban győzött az Atlanta Falcons és a New England Patriots. Kiütéses sikereket is láthattunk, a Detroit Lions a Chicago Bearst, a Jacksonville Jaguars a Houston Texanst intézte el. A Philadelphia Eagles 20–10-re alulmaradt a New Orleans Saints ellen.


Rendkívül fontos mérkőzést vívott egymással a Tampa Bay Buccaneers és a Carolina Panthers – az NFC Déli csoportjában Bradyék 7–8-cal, Darnoldék pedig 6–9-cel álltak a találkozó előtt.

A Bucs számára egyszerű volt a képlet: egy győzelemmel bebiztosítja a helyét a rájátszásban. Egy esetleges Carolina-siker esetén a floridai gárda nagy bajba kerülhetett volna, hiszen a New Orleans Saints és a jelenlegi ellenfele is ugyanolyan mérleggel állt volna, mint az LV. Super Bowl győztese.

Remekül kezdte a meccset a Panthers, Tommy Tremble és D. J. Moore hatpontosaival már a második negyed derekán 14–0-ra vezetett a vendégcsapat. Két labdabirtoklásnyi hátrányban viszont Brady összekapta magát, ebben Mike Evans is segítségére volt, aki 63 yardos TD-t ünnepelhetett.

Az utolsó játékrészben Shi Smith is a célterületen találta magát a labdával a kezében, ekkor 21–10-re vezetett a Carolina. Ezt követően azonban ismét jött a Brady–Evans páros, ezúttal „csak” 57 yardos touchdownnal jelentkezett a Bucs duója. Ha ez nem lett volna elég, hat perccel a vége előtt Evansnek összejött a mesterhármas, amivel már a hazaiak vezettek. A meccs végén még Tom Brady is bekúszott az end zone-ba, a Panthersnek pedig csak a szépítésre futotta – a vége 30–24-es Buccaneers-siker lett.


A hétszeres Super Bowl-győztes irányító karrierje során a 19. alkalommal mondhatja magát csoportgyőztesnek, s ezúttal sem lesz rájátszás a 45 esztendős zseni nélkül.

Némi meglepetés talán, hogy az idén gyengén teljesítő Denver Broncos szoros meccset vívott a Kansas City Chiefsszel. Mahomesék a harmadik negyedben még hátrányban is voltak, ám a negyedik negyedben két TD-passzt is kiosztott az MVP várományos quarterback. Russell Wilson futott touchdownjával közeledett a Broncos, de az egyenlítés nem jött össze, 27–24-re nyert a Chiefs.

Patrick Mahomesnak egyébként már több mint ötezer passzolt yardja van ebben az idényben.


Jalen Hurts zsinórban a második meccsét is kihagyta, ezt pedig igencsak megérezte az NFC tetején csücsülő Philadelphia. Az Eagles az első félidőben mindössze két first downig jutott, s 20–10-re ki is kapott a New Orleans Saintstől.

A New England Patriots 23–21-re megnyerte a Miami Dolphins elleni csoportrangadót, így Bill Belichick együttese beérte a Tua Tagovailoát nélkülöző floridai csapatot. Szorosan alakult még az Atlanta és az Arizona összecsapása is, a Falcons egy utolsó másodperces mezőnygóllal szerezte meg a győzelmet.

Nagyon sima meccsek is voltak: a Detroit Lions 41–10-re ütötte ki a Chicago Bearst, a Jacksonville Jaguars 31–3-ra gázolt át a Houston Texanson. A New York Giants sem kegyelmezett, Daniel Jonesék 38–10-re diadalmaskodtak az Indianapolis Colts ellen.

 

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
17. FORDULÓ

Atlanta Falcons–Arizona Cardinals 20–19
Detroit Lions–Chicago Bears 41–10
Houston Texans–Jacksonville Jaguars 3–31
Kansas City Chiefs–Denver Broncos 27–24
New England Patriots–Miami Dolphins 23–21
New York Giants–Indianapolis Colts 38–10
Philadelphia Eagles–New Orleans Saints 10–20
Tampa Bay Buccaneers–Carolina Panthers 30–24
Washington Commanders–Cleveland Browns 10–24
KÉSŐBB
22.05:
Las Vegas Raiders–San Francisco 49ers
22.05: Seattle Seahawks–New York Jets
22.25: Los Angeles Chargers–Los Angeles Rams
22.25: Green Bay Packers–Minnesota Vikings (Tv: Arena4)
Hétfő, 2.20: Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik