NBA: LeBron James nem kért a műtétből, egy hónap után hirtelen visszatért – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.27. 07:25
null
LeBron James elhúz a chicagói Patrick Williams mellett (Fotó: Getty Images)
Egy hónap kihagyás után LeBron James visszatért a Los Angeles Lakersbe, de ez sem volt elég a Chicago Bulls megállításához: a jó passzban lévő vendégek 118–108-ra megnyerték a két csapat mérkőzését az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vasárnapi játéknapján. A keleti élcsapatok közül a Cleveland sorozatban negyedszer, a Boston zsinórban harmadszor nyert, nyugaton folytatta menetelését a Memphis, míg a Minnesota némi meglepetésre idegenben elkapta a Golden State-et. S Luka Doncic hiába szórt 40 pontot, csapata, a Dallas kikapott a playoffról biztosan lemaradó Charlotte-tól.

 

LeBron James két évtizedet átívelő NBA-karrierje során csupán másodszor lépett pályára csereként, nagyjából harminc percet töltött a játéktéren, 19 pontot, nyolc lepattanót, három asszisztot, valamint öt labdaeladást jegyzőkönyvezett.

„A heti edzéseken komfortosan éreztem magam, és ami szintén nem mellékes, másnap felkelve is rendben volt minden, szóval éreztem, hogy itt lehet az idő a visszatérésre. A meccs napjának reggelén mozogva pedig már biztos voltam benne, hogy játszhatok” – mondta LeBron James, aki 13 mérkőzést hagyott ki lábfájdalmai miatt, és mivel a klub keveset kommunikált az állapotáról, a vasárnapi visszatérésével némi meglepetést keltett.

A klasszis elmondta: két orvos is műtétet javasolt neki, ám ez az idénye végét jelentette volna, így ő inkább arra összpontosított a mondandójukból, hogy gyorsabban gyógyul az átlagnál. Közben látván csapattársai eltökéltségét és győzelmeit, nem akart kimaradni a playoffért vívott harcból, és miután olyan orvosi tanácsot is kapott, hogy megpróbálkozhat a visszatéréssel, hát szerelést öltött.

De hiába a visszatérés, a Lakers három győzelem után kikapott, a 32 pontos Zach LaVine és a 17-ig jutó DeMar DeRozan vezérletével a Bulls – szinte végig vezetve – megnyerte a hetediket is a legutóbbi kilenc mérkőzéséből.

A Lakers 37 győzelemmel és 38 vereséggel áll, kapaszkodik a playoffért, akárcsak a Bulls a maga 36, 38-as mérlegével.

A NAGY OVÁCIÓVAL KÍSÉRT VISSZATÉRÉS


EGY SZÉP MEZŐNYKOSÁR LEBRON JAMESTŐL


ÍGY JÁTSZOTT ZACH LAVINE A BULLSBAN


Részletes beszámoló itt!

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Dallas Mavericks 110–104
Los Angeles Lakers–Chicago Bulls 108–118
Atlanta Hawks–Memphis Grizzlies 119–123
Boston Celtics–San Antonio Spurs 137–93
Cleveland Cavaliers–Houston Rockets 108–91
Orlando Magic–Brooklyn Nets 119–106
Toronto Raptors–Washington Wizards 114–104
Portland Trail Blazers–Oklahoma City Thunder 112–118
Golden State Warriors–Minnesota Timberwolves 96–99

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik