NBA: 151 pontot dobott a Timberwolves, hozta a kötelezőt a Clippers

AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2023.04.09. 08:28
null
Kawhi Leonard vezérletével hozta a kötelezőt a Clippers (Fotó: Getty Images)
Az NBA alapszakaszának utolsó előtti játéknapján kötelező, de egyben fontos győzelmet aratott a Timberwolves és a Clippers is, míg a Nuggets kulcsembereit bevetve is kikapott a Jazztől.

Utah Jazz–Denver Nuggets 118–114

Hullámzó meccs volt. Visszatértek a Nuggets kezdői, a Suns elleni meccsel ellentétben ismét az alapcsapatát vetette be Michael Malone, de az első negyedben mégis állva hagyta őket a Jazz, Ochai Agbaji vezetésével 32–19-re nyerte az első játékrészt a hazai csapat. A folytatásban megrázta magát a nyugati éllovas, a két középső negyedben 76 pontot szereztek, és ezzel 6 pontos előnyre tettek szert, de az utolsó negyed ismét Agbaji remekléséről szólt – a Jazz újonca végül 28 ponttal fejezte be a meccset, bár ehhez elhasznált 25 dobást. Agbaji mellett Luka Samanic karriercsúcsot jelentő 23 pontot szerzett, illetve begyűjtött 8 lepattanót is, Kris Dunn (19 pont, 8 lepattanó, 14 gólpassz, 3 labdaszerzés) sokoldalúan játszott, míg a padról Simone Fontecchio hozott 15/6/4-es számsort, így erősen tartalékos formában is meg tudták szakítani a négymeccses vereségsorozatukat.

Eldobta a Denver. A vendégeknél Kentavious Caldwell-Pope 21, Jamal Murray 20 pontot szerzett, ketten együtt 10/18 triplát bombáztak be, ráadásul Michael Porter Jr. és Aaron Gordon is 15-15 pontot szerzett, támadásban összességében megvoltak. Valószínűleg Nikola Jokics (6 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) szerényebb ponttermése mellett is nyerhettek volna, amennyiben Malone edző nem dönt úgy, hogy a negyedik negyedben pihentet és kiülteti a kezdőjét, a Jazz viszont kihasználta ezt a lehetőséget és megfordította a meccset. Noha a Nuggets nyugati elsősége biztos már egy ideje, teljesen nyugodtak nem lehetnek a rájátszás előtt, az elmúlt hat meccsükön az ötödik vereségüket könyvelhették el, egyáltalán nincsenek jó formában, bár a Jazz ellen legalább összehoztak két olyan negyedet, ami talán mégis bizakodásra adhat okot.

A Jazz legjobb dobói: Agbaji 28/9, Samanic 23/9, Dunn 19
A Nuggets legjobb dobói: Caldwell-Pope 21/18, Murray 20/12, Porter Jr. 15/9, Gordon 15/3

San Antonio Spurs–Minnesota Timberwolves 131–151

Gálázott a Timberwolves. Az első negyedben ráijesztett ellenfelére a Spurs, tudták tartani a lépést a vendégekkel, viszont a második negyed hajrájában kezdett szétnyílni az olló, és a nagyszünetre 12 pontos előnnyel mehetett el a Timberwolves. Végül komolyabb megerőltetés nélkül is 151 pontot dobtak a vendégek, 55,4 százalékkal céloztak csapatként, bebombáztak 24/43 triplát, kiosztottak 42 gólpasszt és Chris Finch még pihentethetett is kicsit, senki sem érte el a 30 perces játékidőt. Anthony Edwards így is beszórt 33 pontot, Karl-Anthony Towns a 22 pontja mellett 8-8 lepattanót, illetve gólpasszt is betett a közösbe, Mike Conley és Jaden McDaniels közös erővel 12/17 jó dobással jelentkezett, Rudy Gobert (10 pont, 13 lepattanó, 5 gólpassz, 4 blokk) pedig mindenből kivette a részét. A vendégek fontos győzelmet arattak, a legrosszabb esetben is kilencedikek lesznek nyugaton, és ha az utolsó játéknapon nyerni tudnak a Pelicans ellen, akkor még előrébb is lépnek majd, egy esetleges Lakers-vereséggel akár még hetedikek is lehetnek.

Popovich csapatát megszórták. Mióta Gregg Popovich a Spurs vezetőedzője, még sosem kaptak 151 pontot rendes játékidőben befejeződő meccsen, de erről csak annyit mondott az edzőlegenda, hogy ellenfelük nagyon forró kézzel játszott, szépen járatták a labdát, és fizikálisak is voltak, sokat tanulhatnak játékosai ebből a találkozóból. Támadásban a Spurs sem volt teljesen elveszett, 52,6 százalékkal dobtak mezőnyből, illetve kiosztottak 34 gólpasszt, de mindkét kategóriában jelentős elmaradásuk volt, védekezésben nem tudtak komolyabb ellenállást tanúsítani. Az Austinban rendezett meccsen a „hazaiak” kezdőjéből mindenki legalább 16 pontot ért el, Tre Jones 21 ponttal, 10 lepattanóval és 12 gólpasszal tripla-duplázott, Julian Champagnie 24 ponttal és 5/9 triplával jelentkezett, és Keita Bates-Diop is beszórt 22 pontot, illetve kiosztott 5 gólpasszt, de ezzel együtt sem volt reális esélyük, hozta a kötelezőt a Timberwolves.

A Spurs legjobb dobói: Champagnie 24/15, Bates-Diop 22/6, Jones 21/3
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 33/12, Towns 22/6, Conley 20/15

Los Angeles Clippers–Portland Trail Blazers 136–125

A harmadik negyed döntött. Az első félidőben alaposan ráijesztett ellenfelére a Trail Blazers, a nagyszünetre 6 pontos előnnyel mehettek el, de a fordulás után érvényesítette a papírformát a Clippers, a 45–26-ra megnyert harmadik negyedre építve megnyerték a meccset. Kawhi Leonard vezérként játszott, 27 ponttal, 8 lepattanóval, 4 gólpasszal és 10/10 bedobott büntetővel húzta csapatát, mellette Russell Westbrook (20 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) hatékony volt, míg Norman Powell a padról jelentkezett 23 ponttal és 5 gólpasszal. A Trail Blazersnél hiába zárt 30 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával Kevin Knox, a harmadik negyedet azzal együtt is simán elbukták, hogy ő csak ekkor 16 pontot jegyzett, így Shaedon Sharpe 26, valamint Trendon Watford 24 pontja is csak szépségtapasznak volt jó. A Clippers ezzel a győzelemmel hatalmas lépést tett a biztos rájátszást érő helyek felé, ha az utolsó játéknapon legyőzik a valószínűleg tartalékosan kiálló Sunst, akkor ötödikek lesznek, de ha a legrosszabb forgatókönyv valósul meg számukra, akkor is a hetedik helyről kezdhetik majd meg a playint.

A Clippers legjobb dobói: Leonard 27/9, Powell 23, Westbrook 20/6
A Trail Blazers legjobb dobói: Knox 30/15, Sharpe 26/9, Watford 24/6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik