Itt van Amerika
D. Á.
2020.06.26 20:10 Frissítve: 2020.06.26 22:36

HFL: visszaléptek a csapatok, elmarad a 2020-as szezon

A magyar amerikaifutball-liga első osztályának (HFL) küzdelmeit 2020-ban nem rendezik meg, mivel a koronavírus-járvány miatt az élvonalbeli csapatok visszaléptek.

A Kijev Capitals lépett vissza először a HFL-től (Fotó: archívum)

 

„Ahogy sejteni lehetett, a márciustól hazánkban is jelen levő járvány átrendezte a bajnokságok képét. Elsőként a Kijev Capitals lépett vissza a 2020-as HFL-szezontól. A határok lezárása miatt az utazás a két ország között megoldhatatlannak bizonyult és nem lehetett tudni, hogy ez mikor fog megváltozni, ez szülte ezt a rendkívül nehéz döntést. Következőnek a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves is visszalépett a legfelsőbb ligától, azzal az indokkal, hogy keretük a jelenleg is zajló humán járvány miatt nem alkalmas a HFL szintjére, így a divízió I-ben indítanak csak csapatot.” – írja a Magyar Amerikaifutball-szövetség.

„A Fehérvár Enthroners nem kívánt alsóbb divízióban indulni, így idén a regnáló bajnokot nem, játékosait viszont láthatjuk a pályán, hiszen több divízió I-es és divízió II-es csapatban is fognak játszani »koronázók«. A Győr Sharks és a Miskolc Steelers a budapesti HFL-gárdákhoz hasonlóan, a divízió I-ben küzdenek majd idén. Mindezen döntések azt eredményezték, hogy 2020-ban nem lesz megrendezve a legfelsőbb liga, a HFL”
– olvasható a MAFSZ hivatalos közleményében.

Az előttünk álló idényben így a HFL-t ugyan nem, de a divízió I-et és a divízió II-t megrendezik. Ahogyan a közleményben is olvasható, több élvonalbeli csapat is a divízió I-ben indul – már a két négycsapatos csoport is megvan. A divízió II-ben 11 gárda fog indulni, és mindkét bajnokságban négy mérkőzést játszanak a résztvevők az alapszakaszban, ezt követi a rájátszás – azaz az elődöntők, majd a finálé. 

DIVÍZIÓ I
KELETI CSOPORT

Budapest Cowbells
DEAC Gladiators
Miskolc Steelers
Nyíregyháza Tigers 

NYUGATI CSOPORT
Budapest Wolves
DAK Acél Gorillaz
Győr Sharks
NBA Crushers

 

2023.01.29 09:13:12

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Hiába szerzett 41 pontot a Lakers sztárja, a Boston Celtics hazai pályán legyőzte a kaliforniaiakat.

NBA
2023.01.26 09:06:50

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Anthony Edwards elrontotta Brandon Ingram visszatérését – ez történt az NBA ma hajnali 10 meccsén.

2023.01.25 08:27:06

Amerikai sportok nemzetisport.hu

NBA
2023.01.23 11:27:52

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Legyőzte a GSW-t a Nets, Dallasban nyert a Clippers, Portlandben a Lakers:

NBA