Gyász: elhunyt minden idők egyik legjobb NFL-játékosa, Jim Brown

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.20. 11:33
null
87 évesen hunyt el a Cleveland legendája, Jim Brown (Fotó: Twitter)
87 éves korában elhunyt a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns legendás futója, Jim Brown – számolt be róla a felesége az Instagram-oldalán. 

Jim Brown összesen kilenc évet töltött el az NFL-ben, háromszor is a liga legértékesebb játékosának választották (MVP) és 1964-ben a Brownsszal bajnokságot is nyert. A lejátszott kilenc idényéből nyolcszor ő futotta a legtöbb yardot a ligában, visszavonulásakor szinte minden fontosabb futáshoz kapcsolódó rekordot ő tartott. 2002-ben a The Sportig News minden idők legnagyobb futballjátékosának választotta meg.

A futó megrázta a focivilágot visszavonulásakor, hisz éppen akkor akasztotta szögre a sisakját, amikor harmadszor is elhódította az MVP-címet. Ez a döntés valószínűleg annak volt köszönhető, hogy Brownt ekkor már nagyon vonzotta a színészkedés – amivel nem mellesleg többet is kereshetett, mint a pályán –, azonban ezeket az álmait nem támogatta a csapat vezetősége, így a visszavonulás mellett kellett döntenie az akkor még csak 29 éves játékosnak.

Brown a felesége Instagram-posztja szerint nyugodt körülmények között hunyt el, álmában, a Los Angeles-i otthonában.

„A világnak ő egy futballsztár és színész volt, a családunknak viszont egy szerető apa, nagyapa és férj. Össze van törve a szívünk” – írta le a bejegyzésében Monique Brown.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik