És akkor jött Ilja Kovalcsuk, és hibátlan maradt a Devils

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 13:47
null
Ilja Kovalcsuk hosszabbításos góljával hibátlan maradt a Devils (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 7. játéknapján is megőrizte veretlenségét – a Keleti főcsoportban egyedüliként – a New Jersey Devils, amely a Washingtont verte meg Ilja Kovalcsuk góljával hosszabbításban 3–2-re.

 

Pedig nem úgy indult, hogy az előző nagydöntőben alulmaradó Devilsnek túlóráznia kell a Capitals ellen, hiszen a második harmad végére kétgólos előnyt épített fel, hogy aztán ez a harmadikban az egymást követő kiállítások után – volt, hogy 5 a 3 ellen voltak a washingtoniak – szépen el is fogyjon. Amikor már úgy tűnt, hogy a ráadás sem hoz döntést, és következhet a szétlövés, akkor jött Kovalcsuk, és végül győztes góljával 3–0-ra módosította a New Jersey mérlegét (3–2).

Sidney Crosbey első mérkőzését játszotta a Winnipeg otthonában, és nem is kezdett éppen rosszul, hiszen már a 15. percben két gól állt a neve mellett. A Pittsburgh Penguins pechére több azonban már nem jött sem tőle, sem mástól, míg a hazaiak ezt követően négyszer is betaláltak (4–2).

Gólzáporos meccsen nyert a Tampa Bay az Ottawa ellen. Már a második perc elején megszületett a találkozó első gólja, de a Lightningot erősítő Matthew Carle találatát nem követte újabb az első húsz percben. Nem úgy a másodikban! Az Ottawa a 35. percre már kettővel vezetett (1–3), és bár a hazaiak kétszer eredményesek voltak a játékrészben, így is a Senators fordulhatott előnnyel az utolsó felvonásra (3–4). Ott azonban jött Ryan Malone, aki két góljával megfordította a mérkőzést, és végén pedig még egy üres kapus gólt is szereztek a vendéglátók (6–4).

Nem unatkozhattak a Detroit szurkolói sem a Minnesota ellen elért siker alkalmával. A Red Wings és a Wild hatgólos második harmadából Todd Bertuzziék jöttek ki jól, és a jobbszélső harmadik játékrész elején szerzett gólja után már 5–2-re vezetett a michigani gárda. A vendégek részéről szépítésre még futotta, de végül 5–3-ra kikapott.

A játéknap legsimább meccsén a Vancouver kiütötte az Anaheimet, ráadásul idegenben (0–5).

NHL
ALAPSZAKASZ, 7. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Washington Capitals 3–2 – hosszabbítás után
Boston Bruins–New York Islanders 4–2
Buffalo Sabres–Carolina Hurricanes 1–3
Detroit Red Wings–Minnesota Wild 5–3
Tampa Bay LightningOttawa Senators 6–4
Winnipeg JetsPittsburgh Penguins 4–2
Anaheim Ducks–Vancouver Canucks 0–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik