Több néző is elveszítette az ujját a fagyos Kansas City–Miami NFL-meccs után

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 12:41
Pórul járt, aki nem öltözött fel rendesen január 13-án Kansas Cityben (Fotó: Getty Images)
Több embernek kellett amputálni legalább egy ujját a kezén vagy a lábán azok közül, akik januárban kilátogattak a Kansas City Chiefs–Miami Dolphins NFL-playoffmérkőzésre.

Kansas City kórházai napokban összegezték az idei tél fagysérüléseit, és kiderült, hogy több olyan embernek is amputálni kellett legalább egy ujját, aki ott volt a január 13-i NFL-meccsen.

A missouri városban 11 napon át rendkívüli mínuszok tomboltak, a Miami Dolphins elleni mérkőzés alatt mínusz húsz fok volt, a szél miatti hőérzet a stadionban időnként mínusz harminc alá is sülllyedt. 

A városban 12 embernek kellett levágni az elfagyott ujjait, közülük többen is ott voltak az Arrowhead Stadion lelátóján. A kórházi jelentések szerint a következő egy hónapban további amputációkra lehet számítani, mert még több sérült esetében nem mondtak le arról, hogy a drasztikus beavatkozás nélkül meggyógyul a fagysérülést szenvedett végtag. 

A helyi orvosok már a mérkőzés előtt figyelmeztették a stadionba kilátogatókat a szabadon hagyott kéz és a vékony cipő veszélyeire, az akkori időben fél óra alatt maradandó fagysérüléseket lehetett szenvedni. 

A Kansas City 26–7-re megnyerte a Wild card-mérkőzést, majd meg sem állt a bajnoki címig.

Nem ez volt minden idők leghidegebb NFL-meccse, azt a rekordot az 1967-es Green Bay–Dallas mérkőzés tartja mínusz 25 fokkal, a széllökések alkalmával mínusz 44 fokos hőérzettel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik