NHL: hosszabbításban, 13 gólos meccsen nyert rangadót a Dallas

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 08:27
Wyatt Johnston öt pontjával segítette győzelemre a Dallast a San Jose elleni rangadón (Fotó: Getty Images)
Négy mérkőzésen is hosszabbítás döntött az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint szerdai játéknapján. A keleti első Florida simán nyert, a második Boston azonban hazai jégen kikapott az Edmontontól. A nyugati első Vancouvernek és második Dallasnak is idegenben, ráadásban sikerült győzelmet aratnia

A New Jersey Devils kétgólos hátrányból felállt a ligaelső Florida ellen, ám a Panthers további három találatára csak eggyel válaszolt, így a Florida 5–3-ra nyert és őrzi első helyét a Keleti főcsoportban.

A keleti második Boston Bruins ellenben hazai jégen kikapott az Edmontontól. Az első két, gól nélküli harmad után a harmadikban a Boston szerzett vezetést, majd másfél perccel a vége előtt Leon Draisaitl egyenlített. A hosszabbításban ismét a német talált be, így az Oilers sorozatban ötödik győzelmét aratta.

A Nyugati főcsoport éllovasa, a Vancouver Canucks hosszabbításban nyert. A Los Angeles Kings szerzett vezetést a tizenegyedik percben, Elias Pettersson a második harmadban egyenlített, majd J.T. Miller a hosszabbításban talált a Kings kapujába. 

A nyugati második Dallas Stars is idegenben, ráadásban győzött. A San Jose Sharks gólzáporos mérkőzést játszott a Starsszal, mindhárom harmadban négy találat született. A San Jose a harmadik harmad elején már három góllal vezetett, de a Stars a hajrában kevesebb mint három perc alatt egyenlített, a hosszabbításban pedig Roope Hintz találatával megnyerte a meccset. A vendégeknél Wyatt Johnston három góllal és két assziszttal segítette csapatát.

A Montreal Canadiens hosszabbításban nyert a Nashville Predators otthonában, míg a Seattle Krakentől odahaza kikapó Winnipeg Jetsben Mark Scheifele karrierje 700. pontját szerezte egy assziszttal. A Chicago Blackhawks Arizonában nyert, ezzel megszakította 22 mérkőzés óta tartó idegenbeli vereség sorozatát. Ráadásul a Blackhawks négy emberelőnyös gólt szerzett a találkozón, ilyenre legutóbb 2018 januárjában volt példa.

NHL
ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Florida Panthers 3–5
Pittsburgh Penguins–Columbus Blue Jackets 5–3
Boston Bruins–Edmonton Oilers 1–2 – hosszabbítás után
New York Islanders–St. Louis Blues 4–2
Nashville Predators–Montreal Canadiens 3–4 – hosszabbítás után
Winnipeg Jets–Seattle Kraken 3–4
Arizona Coyotes–Chicago Blackhawks 2–5
Los Angeles Kings–Vancouver Canucks 1–2 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Dallas Stars 6–7 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik