NFL: visszavonult minden idők egyik legjobb védője, még egy irányítót szerzett a Steelers

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 13:01
Fellélegezhetnek a támadósorok, nem kell többet Aaron Donald ellen pályára lépniük (Fotó: Getty Images)
Az utóbbi napokban sem unatkozhattunk a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) átigazolási időszakjában, ugyanis a Pittsburgh Steelers megszerezte a Chicago Bears tavalyi kezdő irányítóját, Justin Fieldset, míg visszavonult a Los Angeles Rams legendás védője, Aaron Donald.

Donaldot rengetegen minden idők legjobbjai között tartják számon, hiszen háromszor megnyerte az év védője szavazást – amire rajta kívül csak J. J. Watt és Lawrence Taylor volt képes – és két évvel ezelőtt a Cincinnati Bengals ellen Super Bowl-győzelmet ünnepelhetett. Tízéves karrierje alatt ráadásul mind a tízszer beválasztották a Pro-Bowlba, nyolcszor az All Pro csapat tagja volt, valamint 111 sacket szedett össze, ami azt figyelembe véve, hogy belső védőfalat játszott (defensive tackle) egészen hihetetlen. 

Donald visszavonulása azonban nem az egyetlen dolog volt, ami nagy port kavart az NFL köreiben, hiszen jelenleg is dübörög az átigazolási idény, ami ismét nagy meglepetésekkel szolgált. Az ugyan már sejthető volt, hogy a Chicago Bears nem tartja meg kezdő irányítóját, Justin Fieldset, azonban az sokakat meglepett, hogy végül a Pittsburgh Steelers cserélt (egy ötödik körös draft-picket) a fiatal játékosért, amely most igazolta a Super Bowl-győztes Russell Wilsont. A csapat azóta már bejelentette, hogy az idény első mérkőzésén a veterán irányító kezd majd, de valószínű, hogy a közeljövőben Fieldset is láthatjuk majd a pályán. 

Az elkapópiacon is volt mozgás bőven. A Los Angeles Chargers elcserélte a Bearsbe a több Pro Bowlt is megjárt elkapóját, Keenan Allent, és elengedte a második számú fegyverét, Mike Williamst, hogy valahogy be tudjon férni a fizetési sapka alá a következő idény előtt. A Kansas City Chiefs az Arizona Cardinalstól szerzett WR-t Marquise Brown személyében, míg a Jacksonville Jaguars sztárelkapója, Calvin Ridley a Tennessee Titansben folytatja. 

Mindezen felül még meglepő módon egy támadófal-játékos átigazolása kapott nagy médiafigyelmet. A Dallas Cowboys ugyanis a liga egyik legjobb offensive tackle-jét, Tyron Smitht engedte kicsúszni a kezei közül, aki az Aaron Rodgers által irányított New York Jetshez csatlakozik. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik