NFL: az idei átigazolási piac legnagyobb neve is új csapatra talált

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 18:31
Derrick Henry Baltimore-ban folytatja a pályafutását (Fotó: Getty Images)
A keddi napon sem volt unalmas a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) átigazolási piaca. A Tennessee Titans klasszis futója, Derrick Henry a Baltimore Ravenshez, míg a Carolina Panthers sztárvédője, Brian Burns a New York Giantshez csatlakozik.

Az átigazolási időszak előtt a legtöbben a Tennessee Titans futóját, Derrick Henryt tartották a legígéretesebb szabad játékosnak, így hetek óta mentek a találgatások, hogy az előző idényekben történelmi számokat produkáló játékos vajon melyik csapatnál folytatja a pályafutását. Sokaknak be is jött a tippje, hiszen a 30 éves running back az idén konferenciadöntőt is megjárt Baltimore Ravenshez csatlakozik, ezzel szinte automatikusan esélyessé emelve az idény legértékesebb játékosának (MVP) választott Lamar Jackson csapatát.  

Nem Henry volt azonban az egyetlen ígéretes futó, aki csapatot váltott kedden. A Green Bay Packers első napon szélnek eresztett futójára, Aaron Jonesra ugyanis a csoportrivális Minnesota Vikings csapott le, a Cincinnati Bengals rb-jét, Joe Mixont a Houston Texansba cserélték, míg a Los Angeles Chargersből Austin Ekeler a Washington Commandersbe igazolt.  

A védők között is elkelt az egyik legnagyobb név, hiszen a Carolina Panters ugyan először úgy tűnt, megtartja a passz siettetőjét, Brian Burnst, ám végül mégis alkut kötött a New York Giants csapatával, így egy második és egy ötödik körös draftcetliért (választás a játékosbörzén) cserébe mégis megszabadult a sztárvédőtől. Burns ráadásul a csere után egyből öt évre szóló, 140 millió dolláros szerződést kapott az új csapatától. A Pittsburg Steelers szintén komoly védőre csapott le, az előző idényben a pro-bowl ba is beválasztott linebacker, Patrick Queen a Ravenstől érkezik a csoportellenfélhez. 

Irányítók terén – a hétfő estével ellentéteben – nem igazán láthattunk komolyabb igazolásokat, de a fővárosi gárda megszerezte az utóbbi években inkább a padról beálló Marcus Mariotát, a Las Vegas Raiders pedig az időről-időre meglepetéseket nyújtó Gardner Minshew-t szerződtette. 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik