Elkapót szerzett a Steelerstől a Carolina, beindult az irányítópiac

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.13. 16:48
A Steelers a Carolina Panthershez cserélte Diontae Johnsont (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) átigazolási piacán a szerdai napra is jutott pár érdekes csapatváltás. Négy irányító talált új munkaadót, míg egy ötödiket menesztettek. A Carolina Panthers elkapót hozott a Pittsburgh Steelerstől, míg Danielle Hunter és C. J. Gardner-Johnson személyében két sztárvédő találta meg a csapatát.

A két legnagyobb nevű szabadügynök már elkelt. Előbb Kirk Cousins irányító igazolt Atlantába, majd Derrick Henry írt alá a Baltimore Ravenshez.

Azonban még így is maradtak átigazolások a szerdai napra. Kezdjük az irányítókkal. A Cleveland Browns megszerezte Jameis Winstont, a korábbi 1/1-es lesz Deshaun Watson cseréje. Szintén a cserepadra érkezik Washingtonba a korábbi 1/2-es Marcus Mariota, aki egy év alatt hatmilliót fog keresni. A Minnesota Vikings egy évre megszerezte Sam Darnoldot a távozó Kirk Cousins helyére. Darnold helyzete azért is érdekes, mert a draftig nem tudni, hogy első számú irányító lesz-e vagy csak a padon végzi majd. Némileg hasonló a helyzet a Patriots és Jacoby Brissett esetében is. Az egy évre 8 millió dollárt kapó irányító ugyanis könnyen lehet, hogy rövid távon a kezdőben találja magát, amennyiben a New England a játékosbörzén nem találja meg idén a hőn áhított játékosát. A Las Vegas Raiders új irányítót nem szerzett, azonban bejelentette, hogy megválik Jimmy Garoppolótól, valamint az elkapó Hunter Renfrow-tól is. A két menesztésnek köszönhetően pedig 18 millió dollárt spórol.

A Steelers elcserélte Diontae Johnsont. A Carolina Panthers az elkapó mellett egy hetedik körös picket kapott, cserébe pedig Donte Jackson cornerbacket és egy hatodik körös választási jogot adott a Steelersnek. A korábban említett Cousins kapott egy új fegyvert az Atlanta támadósorába: a Falcons három évre 39 millió dollárért megszerezte Darnell Mooney-t.

A védők közül korábban már elkelt Brian Burns és Patrick Queen, szerdán pedig újabb két nagynevű játékos találta meg régi-új csapatát. C. J. Gardner-Johnson napra pontosan egy éve a Detroit Lionshoz igazolt, majd idén visszatért a Philadelphiához. Az Eaglesszel hároméves, 27 millió dolláros megállapodást kötött. Hatalmas szerződést írt alá Danielle Hunter. A Houston Texans két évre 49 millió dollárt ad a szélső passzsiettetőnek, ami a hatodik legtöbb az NFL-ben.

A nap nagy kérdése, hogy mit fog tenni a Chargers. Az NFL 2024-es évének 12 legnagyobb bértömegű játékosából négy is a Los Angeles-i csapatban játszik, ami lehetetlen helyzetbe hozza a franchise-t. A Khalil Mack, Joey Bosa, Keenan Allen, Mike Williams négyesből jó eséllyel legalább egyvalaki távozik, továbbá a szerződések átvariálása is opció lehet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik