A címvédő Chiefs zsíros szerződéssel tartotta meg sztárját, elkapót szerzett a Browns

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 10:24
Chris Jones (95) további öt évre hosszabított a Kansas Cityvel (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) címvédője, a Kansas City Chiefs hosszabbított védőjátékosával Chris Jonesszal, míg a Cleveland Browns elkapót szerzett a Denver Broncostól.

Az NFL-ben a Super Bowl és a játékosbörze közötti időszak a szabadügynök piac ideje. Ez az időszak az új szerződések és a csapatváltások kapcsán érdekes. Az elmúlt két Super Bowl győztese, a Kansas City Chiefs szerződést hosszabbított Chris Jonesszal. A liga egyik legjobb belső védőfalembere Adam Schefter szakértő információi szerint ötéves szerződést kap, amely a tervek szerint 95 millió dollár garantált fizetést tartalmaz, ami a negyedik legtöbb a védőjátékosok körében. A 30 éves Jonest a Chiefs draftolta, ezzel a szerződéssel pedig jó eséllyel Kansas Cityben is fejezi be pályafutását. A Chiefs Jones mellett egy másik védőjátékosát, a linebacker Drue Tranquillt is megtartja, ugyanis három évre 19 millió dollárért hosszabbítottak.

Az elmúlt napok másik nagy híre, hogy a Cleveland Browns megszerezte Jerry Jeudyt a Denver Broncostól. A Browns a 25 éves elkapóért egy ötödik és egy hatodik körös picket fizet a Denvernek. A 2020-ban első körös játékos közel 13 millió dollárt kereshet Clevelandben.

A New England Patriots hároméves, 27 millió dolláros szerződéssel megtartotta a tight end Hunter Henryt, továbbá leigazolta a Pittsburghből kivágott támadófalember Chukwuma Okafort. Az AFC Keleti csoportjának másik tagja, a Miami Dolphins az elkapósorát erősítette meg a Falconsból távozó Jonnu Smithszel. A csoport egy harmadik csapata, a Buffalo alaposan kitakarította keretét. A Billsnél megváltak a kezdő center Mitch Morse-tól és az elkapó Deonte Hartrytól, továbbá a védőoldalon szerződést bontottak Tre'Davious White-tal és Jordan Poyerrel is. Ezekkel az intézkedésekkel 25 millió dollárt szabadított fel a Buffalo.

Hosszabbított egyik legjobb védőjével, Jaylon Johnsonnal a Chicago Bears. A cornerback 4 évre 76 millió dollárért  írt alá, melyből 54 millió garantált.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik