Kirk Cousins Atlantába igazolt, elcserélte irányítóját a Patriots

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 18:41
Kirk Cousins az Atlanta Falcons irányítója lett (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) rendesen felpezsdült a játékospiac. A Denver Broncosból kivágott Russell Wilson a Pittsburgh Steelersnél kötött ki, míg a New England Patriots Jacksonville-be cserélte el irányítóját, Mac Jonest. Baker Mayfield marad a Tampa Baynél, a Packers viszont két kulcsjátékosától is megvált, míg visszavonult az Eagles egyik ikonja. Hétfő este Kirk Cousins is aláírt új csapatával, az Atlanta Falconsszal.

 

A New England Patriots elcserélte kezdő iránítóját Mac Jonest. A Jacksonville Jaguarsba kikötő játékosért a Patriots egy 6. körös választási jogot kap. A korábbi 2021-es elsőkörös irányító az első évében még korrekt szintet hozott, utána azonban jelentősen visszaesett a játéka. A New Englandben jelenleg így Bailey Zappe lett az első számú irányító. A Jaguarsban a kezdőirányító marad a 2021-es 1/1-es Trevor Lawrence, akit segít a Buffalóból három évre érkező Gabe Davis elkapó is.

Megtalálta új csapatát Russell Wilson is. A Denver Broncostól elküldött irányító jövője kapcsán nem született meglepetés és 13. évét a Pittsburgh Steelersnél kezdi meg. Ráadásul mivel Wilson csak veterán minimum szerződést, azaz csupán 1.2 millió dollárt kap a Steelerstől, míg 39 milliót a Broncos fizet. A Steelers a következő szezonban a Denverhez látogat, úgyhogy Wilson akár játszhat előző csapata ellen.

Baker Mayfield marad a Tampa Baynél. A Buccaneers megtartotta Antoine Winfieldet, Mike Evanst és így a kezdő irányítóját is. Ian Rapoport információ szerint Mayfield hároméves 100 millió dolláros szerződést kap, melyből 50 millió garantált.

Nagy változások vannak a Green Bay Packers keretében is. Előbb De'Vondre Campbellt küldte el a csapat, majd a linebacker után a támadófalember David Bakhtiari következett, aki 11 éve szolgálja a wisconsini csapatot. A két kivágással közel 30 millió dollárt spórolt a Packers, Bakhtiari a hírek szerint követi Aaron Rodgerst és a New York Jetsnél kezdi meg a következő szezont. A felszabadított pénzt hamar el is költötte a Green Bay, ugyanis Aaron Jones mellé érkezett egy másik elit futójátékos Josh Jacobs személyében.

Szomorúak lehetnek a Philadelphia Eagles szurkolói. A 2023-as Super Bowl-résztvevő csapatból idén előbb Jason Kelce, majd most Fletcher Cox is szögre akasztja sisakját. A 33 éves védő összesen 200 meccset játszott az Eagles mezében, ami a franchise történelmében a harmadik legtöbb. Jó hír azonban Philadelphiában, hogy a támadófalember Landon Dickerson négy évre 84 millió dollárért hosszabbított, ezzel a liga valaha volt legjobban kereső guardja lett. A hosszabbítás után egy igazolást is bejelentettek Phildalphiában: Saquon Barkley a csoportrivális Giantstől érkezett három évre közel 38 millióért.

A futók piaca is élénk volt hétfő este. Előbb a Chicago Bears igazolta le D'Andre Swiftet, míg a Titans igazolta le Tony Pollardot. Mindketten hároméves 24 millió dollár körüli szerződést kaptak. A Tennessee kapcsán így már szinte biztos, hogy Derrick Henryt nem igazolják vissza, és az elmúlt évek egyik legjobb futója máshol kezdi meg a következő szezont.

A védőjátékosok között is volt mozgolódás. Christian Wilkins négyéves 110 millió dolláros szerződéssel a Las Vegas Raidersben kötött ki, Jonathan Greenard pedig a Minnesota Vikings játékosa lett szintén négyéves 76 millió dolláros szerződés aláírását követően. Utóbbi igazolás azt jelenti, hogy Danielle Hunter távozik Minnesotából.

Az idei szabadügynökpiac egyik legnagyobb neve Kirk Cousins, aki hétfő este az Atlanta Falconsba igazolt. A Minnesota korábbi irányítója négyéves 150 milliós szerződést írt alá Atlantában, amiből 100 millió teljesen garantált.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik